maanantai 30. tammikuuta 2012

Ekopöllö

Uutta työtä taas kehiin vaan! Sydämeni suli, kun näin Ravelryssa tämän pöllön:


Siispä päätin viikonloppuna, että teen itselleni samanlaisen :) Tai ihan samanlaista siitä ei tule lankavalinnasta johtuen, mutta toivottavasti yhtä söpö. Kuten ohjeessa sanotaan, pöllöissä on vaan jotain mikä viehättää, samoin mua joten ihana neuloa itselle tollanen unikaveriksi :)


Langaksi valitsin sitä mitä varastoista löytyi eniten käytettäväksi: 16 kerää markka-aikaista Eco Fashion-lankaa, ei mitään tietoa mihin tarkoitukseen tämäkin lanka on hankittu (Teija? :D) mutta nytpä saan sitä ainakin kulumaan hyvin. Neulon kahdella langalla samaan aikaan, kuvion jätin pois koska lanka on valmiiksi säkkärää. Ei mikään kauheen pehmeä lanka, mutta jotenkin jännän tuntuinen ja tykkäsin tosta luonnonvalkoisesta.


Tältä näyttää tällä hetkellä, reikäinen ja lättänä kasa. Mutta itse jotenkin nään jo siinä sen pöllön ja oon aika innoissani :) Vuoraan tämän tietty jollain kankaalla, ettei täytteet pursua ulos. Pohjalle voisi laittaa jotain vähän tukevampaa täytettä; herneitä, riisiä tai vaikka matonkuteenpaloja.

Nimi Ekopöllö tulee siis tietty tosta langasta, vaikka epäilen onko siinä muuta ekologista kuin toi vyötteen ulkomuoto... Se oli vaan niin suuhun sopiva nimi kun sen keksin, niin olkoot sitte Ekopöllö vaikkei niin eko oliskaan!

lauantai 28. tammikuuta 2012

Värejä :)

Huovutetut lapaset tuli pesukoneesta alkuillasta ja erinäisten vaiheiden jälkeen sain aikaan toivottavasti käyttökelpoisia hanskoja.


Tästä siis lähdettiin, lapaset oli iloisessa sekamelskassa kiinni toisissaan. Myös mun vähemmän iloinen ilmeeni olis ollut kuvaamisen arvoinen... Eikun selvittelemään mitä ihmettä on tapahtunut pesukoneen uumenissa, ei nää ennen oo ollu yhtä kamalan näkösiä pesusta tullessaan!



Näissä oli tosiaan vähän muovaamista, joka ikinen peukalo ja myös jotkut kämmenosat olivat huopuneet kiinni, koska muovipussit olivat lähteneet. Yksi hyvä keino oli venyttää hanska pienen lasipullon päälle, muita käytettyjä keinoja olivat erikokoiset puukauhat, ruokailuveitsi, sakset sekä suomalainen raivo ja sisu ;) Hätä keinot keksii..


Tässä lopputulos, vähän väriä pimeään ja mustaan talvipukeutumiseen :)



torstai 26. tammikuuta 2012

Haaveiluja

Koska postauksissani pyörii nää samat keskeneräiset työt varmaan vielä pitkään, niin voisin välillä laittaa jotain mitä niitten jälkeen vois aloittaa. En oo piiiiitkään aikaan saanut mitään valmiiksi, koulukin vie loppujaksosta aina enemmän aikaa ja flunssa kiusaa sopivasti ennen koeviikkoa... Ravelrysta saa aina inspiraatiota uusiin töihin, mm. näitten toteuttamisesta haaveilen:















Hiihtolomalla sitten.

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Lisää projekteja!

Jahas, tuntuu että oon viimeksi tainnut kirjottaa n. miljoona vuotta sitten. Oon kuitenkin neulonut aktiivisesti ja aika monta työtä on tällä hetkellä kesken. Tuntuu etten jaksa keskittyä yhteen, teen pari kerrosta jotain työtä ja sitten kaivan neulekorista seuraavan. Mutta ei tässä mitään kiirettä, jouluhässäkän jälkeen on ihan kiva neuloa sitä mitä itse huvittaa ja silloin kun huvittaa (eli aina) :) Tässä kuitenkin päivitystä kuluneen viikon kuulumisista:


Hankin huopikkaat <3 Mummon vanhat kulutin puhki viime talvena, joten piti saada uudet. Enää ei varpaat palele! Lisäksi tuli siro olo, kun sai ostaa koon 37 kengät :D Terveisin kengänkoko 39-40...


Lisää (heräte)ostoksia :) Kävin pitkästä aikaa oikein kunnon käsityökaupassa ja meinasin seota, kun hyllyt pursusi lankoja! Olen siis yrittänyt välttää uusien lankojen ostamista, kun lankavarastot on jo suht täynnä, mutta tätä en voinut vastustaa: ihanaa harmaavalkoista lankaa eurolla kerä!

No sitten niitä neulomuksia:



Päätin tehdä näistä lapaset, koska pienimuotoisen mielipidekyselyn jälkeen vaan kalakauppiaat käyttää kynsikkäitä. Joku vois mullekin vähän selventää kynsikkäiden ideaa, koska mulla ainakin sormet palelee eniten, niin mitä järkeä ne on jättää paljaaksi? :D Näistä tuli aika kapeat, ehkä jopa lapsen kokoiset. Lankana on Novitan Florica, jota multa löytyy kassillinen ihanissa eri väreissä :)



Ankkasukatkin edistyvät, eilen ompelin nuo silmät ja nokat ja kyllä niistä aika söpöjä tuli :) Näistäkin onnistuin tekemään aika kapeat, eli yritän kaupitella jollekin pienempijalkaiselle...


Tällaiset mun pitäis tehdä, mutta vähän mietin jo että mihin oikeen lupauduin... Oon alottanut työn alusta jo kolme kertaa, kun en vaan saa kuvioita sujumaan. Pitänee muokata itse niitä vähän helpommiksi. Mutta Hennalle terveisiä, että ei huolta! Kyllä sä nää varmaan ens jouluksi saat :D


Vielä viimeisenä mun loppuviikon ja viikonlopun aikaansaannokset: lapasia! Löysin sattumalta Novitalta ohjeen, jossa huovutettuihin lapasiin oltiin käytetty Puroa. Täähän sopi mulle paremmin kuin hyvin, koska erään epäonnistuneen villatakin purettuani mulla on sitä varastossa paljon. Ehdin jo tuskailemaan, että mihin käytän osaksi jo huopuneen langan, mutta näihin sen saa mukavasti kulumaan :) Ja hyvää vastapainoa noille kaikille vaikeille kuvioille, tässä saan vaan pistää neuloen sileää ja paksuilla puikoilla!

Eli tämmösiä on meneillään tällä hetkellä. Saa nähdä meenkö kouluun huomenna, koska nyt minäkin sain sen kauan odotetun talviflunssan. Pitänee vaan jäädä neulomaan koko päiväksi, harmi ;)

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Projekteja

Alan päästä koulun makuun taas pikkuhiljaa, pari uutta neuleprojektiakin on tullut aloitettua:

Ankkasukkien idean sain, kun näin ihan ohimennen tuntemattoman jalassa tällaiset. Suunnittelin ankat ensin itse, mutta netistä löytyi yllättäen parempi kuvio. Nää ei vielä näytä ankoilta, koska päätin ommella silmät ja nokat vasta jälkeenpäin. Tiedä sitten oliko viisas päätös vai ei...

En ole vielä päättänyt tuleeko näistä lapaset vai pelkät kynsikkäät, mutta sitä on vielä aikaa pohtia, koska puran tätä koko ajan kun kuvio menee aina väärin. Tässä kuvassakin siinä on jotain vikaa eli taas purkamaan! Jos joku haluaa yrittää, niin englanninkielisen ohjeen saa Ravelrysta ilmaiseksi.


Vielä viimeisenä haaste, jonka sain tänään. Henna toi mulle kouluun sormikkaan, jonka toinen pari on ilmeisesti kärsinyt kovia, joten mun pitäisi tehdä uusi! Apua... :) Voi olla, että päädyn tekemään ihan uuden parin sormikkaita, että niistä varmasti tulee samanlaiset. Melko hurja työ ekoiksi sormikkaiksi, mutta näistä selvitään! 

lauantai 7. tammikuuta 2012

Turhanpäiväinen lomapostaus

Rakastan lomaa! Vaikka en oo saavuttanut mitään ihmeellistä täs parin viikon aikana, niin tuntuu silti että kaikennäköstä on tullu tehtyä.

Esimerkiksi kaksi tilaustyötä, sukat ja lapaskynsikkäät:



Suunnittelin eilen että olisin voinut kirjottaa kesäikävästä, mutta aamulla kun heräsin ja oli lunta maassa niin pääsin vihdoinkin kunnon talvifiilikseen :) Kyllä kesää malttaa vielä odottaa, jos tämännäköistä on pidempäänkin.



Alvar on saanu nauttia tunnin pitusista lenkeistä muutaman kerran päivässä, oon ihan ihmeissäni itekkin et mite jaksan :D Tekee hyvää ulkoilla paljon, normaalisti jää vähän vähemmälle.


Arki alkaa ens viikolla mutta ainakaan toistaseksi ei ahdista. Mitäköhän neulois seuraavaks... :) 

keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Intialaista kahdelle

Tän päivän postaus on melko reseptivaltainen, koska en oo muuta ihmeellistä tehnyt. Valmistettiin siis Villen kanssa ihanaa intialaista. Tarkoituksena oli vaan saada paketti kanaa käytettyä johonkin, mutta tehtiinkin sitten kunnon ateria jälkiruokaa ja leipää myöten. Reseptit löysin kotoa Ove Pihlin kirjasta Indiska kokboken. Vähän ruotsikylpyä taas... Tässä suomennetut reseptit kiinnostuneille:

Naan-leipä (6 melko isoa leipää)

Tarvitset:
7½ dl vehnäjauhoja
2 dl huoneenlämpöistä maitoa
1 kananmuna
1 dl maustamatonta jugurttia
2 rkl ruokaöljyä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
½ tl leivinjauhetta
2 tl kuivahiivaa
vähän ruokaöljyä leipomiseen
unikonsiemeniä (ei välttämätön)
(jos haluat juusto-naania, niin 150-200g juustoraastetta)

Tee näin:
1. Kaada jauhot kulhoon. Riko kananmunan rakenne toisessa kulhossa ja lisää jugurtti, öljy, suola, sokeri, leivinjauhe, hiiva ja ½ desiä maidosta. Sekoita hyvin.
2. Kaada seos jauhoihin (lisää juustoraaste) ja jatka sekoittamista käsin. Lisää maitoa vähitellen samalla vaivaten. Jos lisäät juustoa, niin voit lisätä myös maidon ja jauhojen määrää. Joka tapauksessa taikinan pitäisi irrota kulhon reunoista ja käsistä helposti käsiteltäväksi möykyksi.
3. "Voitele" taikina päältä öljyllä ja laita liinan alle kohoamaan 2½ tunniksi.
4. Laita uuni lämpeämään korkeimmalle teholle ja grillivastukset päälle. Voitele uuninpellit ohuelti öljyllä.
5. Vaivaa taikinaa vielä pari minuuttia ja jaa se kuuteen osaan. Muotoile taikinapalasta ohut levy (25-30 cm pitkä ja 15 cm leveä, ei oo niin nuukaa kunhan on aika ohut). Yritä saada kaksi leipää mahtumaan pellille kerralla. Anna vielä seistä liinan alla 20 minuuttia.
6. Levitä leiville vähän vettä ja lisää unikonsiemenet pinnalle. Laita leivät uuniin mahdollisimman korkealle, paista 2-3 minuuttia, käännä ympäri ja paista saman verran, kunnes niihin tulee ruskeita läiskiä.
7. Nauti minkä tahansa intialaisen ruuan kanssa!
HUOM: Aloita leivän tekeminen ajoissa, koska taikinaa kohotetaan pitkään! Meiltä jäi tää huomaamatta ja lopputuloksesta ei varmaan siksi tullut ihan niin priima :D

Sitten itse ruokaan:

Murgh Korma eli mietoa kanaa (annos kahdelle)

Tarvitset:
350g kanasuikaleita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ tl chiliä
½ tl inkivääriä
½ tl jauhettua juustokuminaa
1 kanelitanko hienonnettuna (laitettiin 1 tl jauhetta)
1 tl suolaa tai maun mukaan
2 dl vettä
1½ rkl ruokaöljyä
1½ dl kuohukermaa
½ dl tavallista kermaa

Tee näin:
1. Laita kana, sipulit, mausteet, suola ja vesi kattilaan ja paista kunnes kana on kypsää, n. 20 minuuttia. Voit lisätä vähän vettä jos on tarvetta.
2. Lisää öljy ja anna kuplia vähän aikaa. Sen jälkeen lisää kermat, keitä n. 5 minuuttia ja mausta suolalla.
3. Tarjoile naan-leivän ja riisin kanssa.

Peelay Chaaval eli maustettua keltaista riisiä (annos kahdelle)

Tarvitset:
1½ dl basmatiriisiä (tai muuta pitkäjyväistä riisiä)
4 dl vettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
25 g suolatonta voita
3 kokonaista neilikkaa
1 tl kurkumaa
3½ dl vettä
1 tl suolaa tai maun mukaan
1 laakerinlehti

Tee näin:
1. Kiehauta vesi, lisää riisi ja anna kiehua kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
2. Sulata voi kattilassa ja lisää sipulit. Kypsennä sipuleita vähän aikaa niitä kuitenkaan ruskistamatta.
3. Lisää riisi ja kurkuma ja sekoita. Lisää vesi, suola, laakerinlehti ja neilikat. Vähennä lämpöä ja anna kiehua kannen alla hiljakseen n. 20 minuuttia, kunnes vesi on hävinnyt. Ota kattila pois liedeltä ja anna vetäytyä n. 5 minuuttia kannen alla.


Missä salaatti ja viimeistelty annos persiljatupsuineen!! Pahoitteluni :)

Ruuasta tuli superhyvää, mutta söin ihan liikaa ja tuli paha olo. Tää on tosi täyttävää ruokaa ja jos sinullekin käy niin, että söit liikaa ja nyt turvottaa (he hee), niin vinkkinä sanon että hedelmät ja marjat auttaa. Olo parani heti!

Oikeastaan valehtelin aluksi, koska oltiin niin ähkyssä niin ei tehty enää jälkiruokaa, mutta tätä oli tarkotus tehdä:

Mansikkalassi (annos kahdelle)

Tarvitset:
mansikoita puolikas - vajaa pakasterasiallinen
2½ dl maustamatonta jugurttia
1½ dl maitoa (mielellään rasvatonta)
jääpaloja maun mukaan

Tee näin:
1. Sekoita kaikki sauvasekoittimella tai jossain muussa härpäkkeessä.
2. Kaada hienoihin laseihin, juo pillin kanssa, sulje silmät ja kuvittele itsesi tänne:





Nonii ja nyt loppu tää Intia sekopäisyys. Tai ainaki vähennän.

maanantai 2. tammikuuta 2012

Uusi vuosi, uusi ilme

Noniin nyt on blogi saanut vähän uutta ilmettä ja nimeäkin :) En alun alkaenkaan kauheesti tykännyt edellisestä nimestä, halusin vaan päästä kirjottamaan :D Pidän nyt saman osotteen kuitenkin, ettei mun suuret fanijoukot ihan hämmenny. He hee.

No joo, ajattelin että uusi nimi sallisi mun kirjottaa vähän muustakin kun vaan neulomisesta. Tässä vähän perusteluja tai miksi niitä nyt kutsuis:

Eat: No kukapa ei tykkäis ruuasta! Aina välillä tekee mieli kokkailla kotona ja välillä kokeilla jotain uutta. Lisäksi mun kaveriporukan illanviettoihin ruoka liittyy aina, niin näistä (epä)onnistumisista ruuanlaiton ja leipomisen saralla ajattelin raportoida jatkossa vähän enemmänkin :)

Knit: No tästä oon jo kirjottanut aika paljon eikä loppua näy, niin tiivistän vaan että neulomisessa on jotain niin terapeuttista ja ihanaa, siksi olen koukussa. Ja piristää aina kun vilkaisee itsetehtyjä lapasia tai sukkia, villapaidasta puhumattakaan, ja miettii että tän oon tehnyt ihan itte. Ja aina vilisee uusia ideoita päässä, tekemisen vauhti on niin kova, että kun edellinen työ pääsee puikoilta niin seuraavaa heti perään! Ja nyt huomasin, ettei tästä niin tiivistetty tullutkaan.

Love: Tähän sisältyykin sitte kaikki muu mitä mun elämään kuuluu: kaverit, perhe, poikaystävä, matkailu, harrastukset ja kaiken maailman muut asiat mistä keksin kirjottaa. Ikinä ei tiiä, mistä innostuu seuraavaksi :)

Ja tossa ylhäällä kuvassa näkyy nyt vihdoin valmis seinä! Eihän siihe mennytkään kun puol vuotta...  :D

Noh, kai tähän väliin pitäis laittaa jotain kuviakin.


Muisteltiin Villen kanssa vähän marraskuista Goan- matkaa ja tehtiin sen kunniaksi banaanilassit! Ohje on superhelppo: kahdelle ihmiselle pari banaania ja maustamatonta jugurttia, ehkä vähän maitoa jos haluaa juoda pillistä ja ihan pikku tippa sitruunamehua. Sokeria ei tartte kun banaanit on jo niin makeita. Surauta sauvasekoittimella ja kaada laseihin, ta daa:



Vie todellakin hymyn huulille, hyvä piristysjuoma talven pimeyteen ja niiiin hyvää! Tätä kitattiin Intiassa kaksin käsin :)

Toivottavasti uusi ilme miellyttää, lisäilen ja muokkaan tätä vielä sitä mukaa kun keksin kaikenlaista!

sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Kahvinkeitinkokeilu, osa 2 plus lapasia

Hyvää uutta vuotta kaikille munkin puolesta. Meillä vuosi vaihtui aikas mukavissa merkeissä, talo täynnä kavereita :) Oli tosi hauska ilta, mutta kamera unohtui multa ihan kokonaan eli kuvia ei valitettavasti (?) ole. Lohdutuksena kaikille kovin pettyneille täytepostaus lapasista, joita olen tässä tehnyt mutta joista en oo muistanut/jaksanut/ehtinyt kertoa. Nauttikaa :D

Lapaskynsikkäät piti olla joululahja Villelle, mutta tein nää jo kesällä enkä viittinyt enää piilotella kaapissa...

...sen sijaan tein sille joululahjaksi huovutetut lapaset:

Nää on tosi helpot tehä, viime jouluna taisin tehä kuus paria näitä. Villekin sai syksyn aikana yhet tehtyä:D


Nää lapaset sain valmiiksi uuden vuoden juhlinnan lomassa, ja ne lähti suoraan puikoilta omistajan matkaan. Ohje kuvioon löytyy täältä, tosin englanniksi. Käännösapua saat esim. täältä.
Itse käytin noihin 7 Veljestä ja nelosen puikkoja, mutta ohuemmalla langalla ja puikoilla olis tullu varmaan nätimpää jälkeä. Myös kuvion kokoa on helppo muunnella itte, kunhan se ensin tulee tutuksi :)


Ai niin, kahvinkeitinkokeilut jatkuu:

Yritettiin Villen kanssa tehä uppopaistettua kananmunaa, mutta voin vaan lyhyesti sanoa ettei toiminu sekään. Kyl mä vielä onnistun tässä, oon ihan varma!!

Nyt kun joululahjastressi on ohi, niin siirryn tekemään ittelleni yhtä varsin värikästä työtä :) Saa nähdä tuleeko käyttöön asti. Tulossa myös tilausvillasukat ja ehkä sormikkaat, jos taidot riittää sellasiin :D

Blogiin on muuten tulossa vähän uudistusta piakkoin :) Ihanaa vuotta 2012 kaikille!