keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Sekalaista selitystä

Tänään on ollu varsin loistava päivä! Koulua oli vaan kaks tuntia jonka jälkeen liikuntatunnille tankotanssia kokeilemaan :D Ensin ajattelin että ei hitto tästä mitään tuu, mut sehän oliki ihan älyttömän hauskaa! Täytyy tarkemmin harkita jos kesällä tai syksyllä kävis tutustumassa vielä enemmän... Paatuneena koululiikunnan vihaaj, tai sanotaan vaikka vieroksujana, mua auttaa kyllä se että lukiossa on saatu aika paljon vaikuttaa siihen mitä kurssilla tehdään, eikä oo sitä iänikuista ringetteä ja kuntotestiä ja ah-niin-ihania pallopelejä. Tästä sais varmaan monen kanssa hyvinkin mielenkiintoisen keskustelun aikaan, mutta mä mieluummin maksan ryhmäliikuntatunneista, jolloin voi melkeen ajatella ettei liikuntatunnilla olis ollenkaan :D

Hyvällä mielellä siis lähdin kotiin, ja mitä olikaan vastassa! 


Ville, uusi kassillinen lankoja ja pussillinen croissantteja! <3 Tosin täytyy vielä Villen äitiltä kysyä tarviiko hän näitä johonkin, tai jos hän haluaa mahdollisesti tehdä loppuun tämän hurmaavan villapaidan:



Muitakin tyylikkäitä luomuksia löytyi mukana olleesta lehdestä, nää on aina niin loistavia :D Henkilökohtainen lempparini oli tämä, varsinkin kuvateksti:

lauantai 25. helmikuuta 2012

Karvahattu

Noniiin, vauhti kiihtyy ja nyt on jo seuraava työ valmis :D Olisin tietty voinu yhdistää tän ja edellisen postauksen, mutta en ite ees uskonut saavani hattua valmiiksi. Tai en muuten oliskaan, mutta päätin VIIKON hiihtolomasta myöntää itselleni YHDEN oikean lomapäivän ihan hyvällä omallatunnolla, muut päivät meni kouluhommia tehdessä. Eli tänään teen vaan niitä juttuja mitä huvittaa; koluan läpi keskeneräisten töiden koria, lenkitän koiraa ja vois vaikka leipoa jotain :) Mutta mennään asiaan:

Lanka tuntemattomien sinisten villalankojen yhdistelmää ja karvaosaan Novitan Samarkand- lankaa
Puikot nro 5 ja virkkuukoukku nro 8
Ohje Sanna Vatasen kirjasta Neulo.Virkkaa.Kirjo.Jämälangasta!


Koska aika monella teinillä näkyy olevan karvahattu päässä nykysin, niin ajattelin olla muodissa mukana ja kruunata kokonaisuuden Onepiecellä ja peilin kautta otetulla kuvalla! Nauttikaa ;)


Kyseinen haalarihan ei sitten ole minun koska en herranjumala ikinä maksais kotiasusta kahtasataa, mut kuitenkin on kiva että Villelle on tällainen hankittu ja voin lainata, onhan se myönnettävä et mukava on päällä :D

Tähti-lapaset

Haa, pistin supervaihteen päälle ja nyt on lapaset valmiit! Eilisen päivän (ja yön, mikähän siinäkin on kun pitää yheltä istumalta saada valmiiksi...) aikana tein toisen kämmenosan ja peukalon, huhhuh :D Alunperin näistä piti siis tulla sormikkaat, mutta koska tähtikuvio oli tosi korkea, niin sormet ei enää oikeen istunu siihen. Mutta tässä ne nyt on, vihdoinkin!

Lanka: teetee Pallas sekä tuntematon valkoinen villalanka
Puikot: 3 mm
Ohje kirjasta Kauniit käsityöt

keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Lomatunnelmia

No nyt on "lomasta" nautiskeltu, mulla on siis kokonainen uskonnon kirja opiskeltavana ja sitä oon yrittänyt paahtaa läpi. Oon kuitenkin vähän muutaki ehtinyt tekemään ja teki mieli kirjottaa vaikkei mitään tähdellistä ookkaan tapahtunut :)


Annin kanssa tehtiin laskiaistiistain kunniaksi kaunis vanhojentanssilumiukko :D Sillä on ihan mekko ja kampaus ja kaikki! Ja nätti on naamakin... Meidän koululaiset, huom: se tanssii Dancing Queeniä ihan selkeesti!




Päätin olla vihdoinkin aikaansaava ja tehdä jonkun työn loppuun. Tässä siis toinen pari Tähti-sormikkaista, joista mä tosin teen lapaset kun tuli taas pari muuttujaa matkan varrella... Henna tilas nää multa joskus kauan, kauan sitten. Nyt näkyy vähän valoa tunnelin päässä, toinen samanlainen tehtävänä :D Jaksaa jaksaa...

Nyt tekis niiiin paljon mieli laittaa kuva yhestä mahtavasta jutusta jonka virkkasin eilen illalla, mut vielä ei voi kun se on yllätyslahja ja vastaanottaja saattaa käydä lukemassa tätä :D Parin päivän päästä laitan!! Älkää odottako mitään käsityön taidonnäytettä, koska sitä se ei ole, mutta ihan hauska kummiskin :) 

Ja vielä etsintäkuulutus noista tölkinavaaja jutuista, joista kirjotin viimeksi: jos omistat niitä vähääkään ni lahjotukset otetaan avosylin vastaan!! 

maanantai 20. helmikuuta 2012

Kierrätysjuttuja


Ulkona on mitä mielettömin ilma! Kevättä ilmassa ja se jos mikä piristää :) Seisoin ikkunaan liimautuneena nauttimassa "auringon lämmöstä", kunnes tajusin että lämpö tuli patterista... Mutta ei se mitään, melkeen on jo kevät eli aika innostua uusista asioista:


Eilen tyhjennettiin äitin kanssa pari hyllyä vanhoista vaatteista ja reikäsistä lakanoista, jotta pääsen leikkaamaan räsyä pariin projektiin. Iso korillinen ei läheskään riittänyt kankaille, eikä edes käyty kaikkia kaappeja läpi... Normaalisti mielenterveys järkkyy meidän talossa kun mitään ei heitetä pois, mutta nyt oon varsin tyytyväinen kun löytyy paljon hyvää materiaalia :D Yritän näistäkin heittää mahdollisimman vähän pois, haperot kankaanosat säästän täytteeksi jos teen vielä jonkun isomman pehmolelun. Pöllöönkin laitoin pohjalle jotain vanhaa matonkudetta.


Nyt seuraa etsintäkuulutus kaikille juomatölkkejä omistaville!! Meiltä ei näitä paljon löytynyt, mutta tarvitsen näitä kipeästi yhteen mahtavaan projektiin jonka toivottavasti osaan toteuttaa :D Jos en osaa ni keksin jotain muuta. Toi lasipullo pitäis vähintään saada täyteen ja olen äärimmäisen kiitollinen kaikille jotka viittii auttaa :)

lauantai 18. helmikuuta 2012

Prinsessapäivä

Nyt on sitte vanhojentanssit tanssittu ja vähän haikea fiilis. Niin kauan niitä kuitenkin harjoteltiin ja yhtäkkiä koko homma onkin ohi! Mutta suht hyvin meni ja hyvä mieli jäi koko hommasta :) Tässä vähän kuvia tunnelmista.




Vanhojenristeily oli varsin mielenkiintoinen kokemus :D Itse lähinnä nautin buffetista (kuten kuvasta näkyy) ja pyöriskelin sitten loppuillan kännisten limamiesten ja pikkutoppeihin pukeutuneitten tyttöjen keskellä. Mielenkiintoista siis...



Nyt siis yritän toipua koko hässäkästä ja ehkä pitkästä aikaa saan kunnon yöunet!

tiistai 14. helmikuuta 2012

Milja laajentaa osaamistaan

Tänään koitti se päivä kun aloitin elämäni ensimmäisen virkkaustyön, nimittäin Lumberjack-läppähatun Jämälankakirjasta. Haluaisin ehdottomasti sellasen karvahatun, mutta koska näköjään tosi monella on sellainen, niin piti keksiä jotain muuta. Tai no Sanna Vatanen oli keksinyt puolestani, ja minä rupesin toteuttamaan!


Pääsin taas levittämään langat, kun etin sopivaa väriä hattuun. Se on niin ihanaa kun rahtaan kaikki sängylle tai lattialle, sitten tutkiskelen keriä ja samalla mietin, että mihin tätäkin voisi käyttää ja ideoita vaan vilisee päässä :) Tällä kertaa löysin sopivasti ohuista langoista yhdistetyn kerän, jossa on vaalean- ja tummansinistä. Joskus ajattelin, että mihinköhän tätäkin lankaa tulee koskaan käytettyä, mutta kun tarpeeks jaksaa odottaa, niin aina tulee joku työ vastaan mihin se oudoinkin lanka on just paras valinta :) Ja tässä tapauksessa sain mun lempiväritkin vielä.


Sitten virkkausvaiheeseen! Hattu kootaan osista, jotka Jämälankakirjan ilmeen mukaisesti on tehty jokainen eri värillä. Itse päädyin kuitenkin vähän maltillisempaan versioon, eli teen koko hatun tosta samasta langasta.


Karvaosan neulon valkoisesta Novitan Samarkand- langasta. Siitä ei ihan parasta turkisvaikutelmaa tule, mutta riittävästi sinnepäin :D Ainakin lanka on lämmintä ja pehmeää, jos hatusta tulee liian iso niin vuoraan sen varmaankin kokonaan tällä.

Tähän mennessä kaikki siis sujuu ihan hyvin :) Vähän jo jännittää loppuviikolla häämöttävät vanhojentanssit, niistä mahdollisesti kuvia sitten ens viikolla, kun on LOMA!!

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Kamalat pöksyt

Tein pöksyjä kaikessa hiljaisuudessa, koska varauduin vähän siihen ettei nää onnistuisi enkä sitte olis halunnut rumina esitellä. Olisin vaan heittäny pois ja esittäny taitavaa neulojaa! Mutta tuli näistä sittenki hyvät ja aikas söpöt, vaikka eräs kriitikko nämä julisti "kamaliksi pöksyiksi", siitä nimi :D

Ohje on siis Sanna Vatasen kirjasta Neulo. Virkkaa. Kirjo. Jämälangasta! joka on täynnä kaikenmaailman mahtavia ideoita, suosittelen :) Lankana käytin 7 Veljestä, Nallea ja muita samantapasia jämiä, puikot nro 3½. Musta hauska idea oli käyttää neuleen nurjaa puolta, pinta on heti paljon mielenkiintoisempi.



Pöllö tuli tueksi ja turvaksi kuvauksiin, ettei tarvinnu naamasta huolehtia ;)

torstai 9. helmikuuta 2012

Musta tulee ompelija!


Koska ostin maailman upeimman kirjan. Surrur sano aivot kun selasin kirjan läpi varmaan kolme kertaa, aina vaan alusta! Ompelukoneella ja minullahan ei oo kauheen hyvät välit ollu tähän asti, mutta ehkä asian vois vielä korjata...

Jämälankakirjan seuraajakin tarttui samalta reissulta mukaan, vaikka kirja oli vähän pettymys. Tässä ei ollut niin paljon ideoita mitkä ihan heti ainakaan olis iskenyt muhun, mutta pari kivaa sieltä löytyi :) Eikä sitä tiiä miten maku vielä muuttuu aikanaan tai taitojen kasvaessa voi näitäkin ohjeita oppia soveltamaan monella tapaa. Yksi, mitä en ollut tullut ajatelleeksi, oli matonkuteista neulominen ja pari ajatusta siitä pyörii jo mielessä. Vaatelahjoituksia otetaan vastaan! :)

Kirjassa on nimensä mukaisesti tietoa luontoystävällisistä langoista, kierrättämisestä yms ja sellaistakin asiaa, mikä ei oo ennen tullut mieleen. Itse ainakin olen ajatellut olevani suurikin maailmanparantaja, kun teen itse asioita ja ostanut sitten hyvällä omallatunnolla pari lankakerää varastoon, hyvään tarkoitukseenhan ne menee... Onhan tietty parempi tehdä itse ajatuksella lapaset kuin ostaa kaupasta vaan jotkut ja ens talvena uudet kun kyllästyy, itsetehdyllä on se oma arvonsa. Mutta itse ainakin päätin, että lankoja ostaessa alan miettiä tosissaan että tarvitsenko nyt oikeasti tätä kerää, oli kuin kivan värinen tahansa. Yhtälailla se käsityötarvikkeidenkin valmistus kuluttaa luontoa.

Ekovalistuksesta voinkin siirtyä luontevasti Ekopöllöön, joka on nimittäin valmis :) Pääsin kokeilemaan jo vähän ompelijantaitojani, kun tein Pöllön sisään pussin johon laitoin täytteet. Pohjalle jotain pienenä leikkaamaani "matonkudetta" (hyvä että meidän perheessä ei mitään heitetä pois :D) ja loput vanua.


Ja tällainenhan siitä tuli:


Yllättävän hyvin onnistui, sanotaan vaikka niin :D Oikeestaan kaikessa muhkuraisuudessaan ja epätäydellisyydessään se on mun mielestä älyttömän söpö ja oon ihan tyytyväinen :) Pitää ottaa luonnonvalossa vielä vähän edustavampi kuva ja pistää tohon sivupalkkiin.

Jämälankakirjasta on valmistumassa ensimmäinen työ, siitä varmaan kuvaa seuraavaksi :)

perjantai 3. helmikuuta 2012

!!!

MIKSI tein seinämaalauksen, kun olisin voinu hankkia jotain tällaista:


Mulla kävi tällainen mielessä kun sain lankalahjoituksen, että olis ollut ihanaa saada ne kaikki värit esille. Mutta ajattelin, etten jaksa ruveta sellasia hyllyjä ettimään kun ei sellasia kuitenkaan missään ole. Mutta Ikeassa näköjään. Kaikkea ne ruotsalaiset osaa.

Nyt pitää ruveta suunnittelemaan, ehkä vanhan rämäkaapin vois korvata jollain tällaisella...