lauantai 28. huhtikuuta 2012

Hieno. Mikä se on.


Sen piti olla pikkumarakatti. Mutta sillä on hiiren nenä ja korvat, jättimäinen keskivartalo, pieni pää ja muuten se on ehkä vähän marakatin näköinen. Mikä mahtoi mennä vikaan, sitä en tiedä, mutta toivottavasti kelpaa jollekin :D Onhan se aika söpö ei siinä mitään! 

Lankana Novitan ikivanha puuvillalanka olisko ollut Oklahoma, koukku nro 4 ja ohje siitä samaisesta pehmolelukirjasta, joka on esiintynyt melkeen joka ikisessä postauksessa. 



Kyllä mä siitä silti tykkään vaikka siinä on vähän jokaista eläintä sekaisin :)

Parhaillaan tekeillä: Hääpöllö, matonkuteiden leikkaamista (sain laatikollisen kankaita!!), kolmas Nalle ja pikkukoreja Novita Balista.

maanantai 23. huhtikuuta 2012

Herra Marakatti

Lanka: 7 Veljestä & tuntemattomat kumppanit
Koukku: 4 mm (ohjeessa 3 mm)
Ohje kirjasta Unileluja, pehmoeläimiä ja nukkeja




Kirkkaat värit ei ihan pääse oikeuksiinsa kun taas pitää kökkövalaistuksessa kuvata, pahoitteluni siitä. Mutta hei, kuka voi vastustaa? :)

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Synttäriviikonloppu

Jaha, täytinpä sitte vuosia. Apua! Olo on kyllä kaikkea muuta kuin aikuinen, ja kai se onkin eri asia olla täysi-ikäinen ja aikuinen ;) Eli samalla sählingillä jatketaan!

Juhlat oli mahtavat, kiitos kaikille niistä <3 Oli ihanaa olla taas kaveriporukalla pitkästä aikaa. Villeltä sain aika loistavan paketin, matonkuteeseen käärittynä suklaarasia :D On niitä matonkuteitakin tullu taas vähän leikeltyä mutta niistä kerron kohta.


Perjantaina siis juhlittiin ja kävin hiuksetkin leikkaamassa lyhyeksi pitkän pohdinnan jälkeen, heti huomasin miten paljon helpommaksi elämä tuli! Hiukset kuivuu viidessä minuutissa eikä niitä tarvi suoristaa ja vuorata erilaisilla suihkeilla ja lakoilla jne. Tai sitten tänään oli vaan hyvä hiuspäivä...

Lauantai meni suht rauhallisissa tunnelmissa, viikonlopun teemaksi otettiin Hayao Miyazakin leffat: katsottiin Henkien kätkemä, Liikkuva linna sekä Totoro. Ei voi kun ihmetellä sitä mielikuvituksen ja tajunnanvirran määrää niissäkin elokuvissa, mutta niin mahtavia kaikki :)

Sunnuntaina eli tänään käytiin perheen kanssa brunssilla Blankossa, ah niin hyvää ruokaa suosittelen ehdottomasti! Tungos oli tosin melkoinen, kyynärpäätaktiikan käytön jälkeen saimme kuitenkin pöydän :D Aurinkoinen ilma helli, joten ajattelin mennä pihalle leikkaamaan matonkudetta - sisällä leikkaaminen näyttää aiheuttavan mulle kurkkukipua. En kyllä tiiä miten onnistuin ottamaan näin synkkiä kuvia, ilma oli kuitenkin aurinkoinen ja LÄMMIN, +13 astetta, kun ihan huppari päälläkin tarkenee :D


Käsittelyyn pääsi vanha pinttyneitä tahroja sisältävä pitkähihainen. Ensin saumat pois ja sitten leikkaamaan! Kyllä vanhaa paitaa leikatessa huomaa miten paljon paksumpaa ja hyvälaatuisempaa kangas on ennen ollut. Pitkän käytönkin jälkeen kangas oli sellaista, että tahrattomana sen olisi ihan hyvin voinut viedä takaisin kauppaan ja joku olisi sen sieltä ostanut mielihyvin.


Oli pakko ottaa tekemiskuvakin, että saadaan noi hiukset näkyviin :) Voivoi, otsatukkakin! Kyllä oon tyytyväinen.


Lisäksi nautittiin vielä Hennan tekemää I'm Sexy and I Know It- kakkua, nimi tuli siis tästä ulkonäöstä :D Mutta niiiin hyvää! Kiitos!

Pitkästä aikaa on sellainen pirteä olo, että viikonlopun jälkeen jaksaa hyvissä voimin taas yhden viikon :) Ihanaa viikkoa kaikille!

maanantai 16. huhtikuuta 2012

Stressinhallintaa

Jos olisin liikunnallinen ihminen, lähtisin jumppaan huolimatta siitä että takana on pitkä koulupäivä.

Jos olisin suorittaja, unohtaisin päänsäryn ja tekisin läksyt tunnollisesti koska tärkein ensin ja tärkeinhän on koulu.

Jos haluaisin välttää keskiviikkoillan paniikin ennen teoriakoetta, purisin hammasta ja kävisin harjoituksia läpi.

Jos olisin viitseliäs, siivoaisin huoneeni joka taas kerran näyttää sanalla sanoen saastaiselta.

Mutta koska olen minä, perun jumpan, jätän läksyt ja kokeeseen harjoittelun myöhemmäksi ja välttelen huonettani. Otan palan suklaata, käyn sohvalle virkkaamaan ja ajattelin torkkua vähän. Sallin itseni ottaa välillä ihan rennosti, ja yritän kerrankin tehdä sen hyvällä omallatunnolla.

Suosittelen :)

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Pyöreitä muotoja

Vihdoinkin sain jonkun työn valmiiksi! Käytin tähän suunnilleen samoja lankoja ja koukkua kuin ensimmäisessä Nallessa, mutta koska valitsin kroppaan ohuemman langan niin tästä tuli aika paljon pienempi. Kuitenkin yhtä söpö kuin edeltäjänsäkin, oon tyytyväinen :)


Sitten niitä pyöreitä muotoja! Iida vinkkasi mulle Kauhavan Kangasaitan nettisivuista, joka oli mulle ihan uus juttu. Mutta onneksi pengoin neuleohjeet läpi, koska taas löytyi monta ihanaa ohjetta :) Pahoittelen kuvanlaatua, mutta yritän saada kuviin linkit, joista pääsee ohjeisiin ja näkee parempilaatuisen kuvan. 



Ihana Helmi-matto ja virkatut korit kannustivat taas leikkaamaan matonkuteita! En maton väreistä niinkään perusta, mutta etsin juurikin sellaista ohjetta, mihin voisi käyttää montaa väriä. Yhdestä vaatteesta tulee kuitenkin yllättävän vähän kudetta ja muutenkin värikkäämpi on parempi :)

Ekojutut on muutenkin vallanneet taas mielen. Kävin eilen kirpparikierroksella tarkastelemassa lankatarjontaa, joka osoittautui melko surkeaksi :D Taitaa ne lankalöydöt olla aika pitkälti tuurista kiinni. Matonkuteita löytyi kuitenkin aika isot määrät ja halvalla olis saanut, mutta päätin olla ostamatta. Kyllä harmitti, kun tänään aamulla löysin noi ylläolevat ohjeet!


Löysin myös ihanan toilettilaukun samaiselta sivulta, ohjeessa on parempi kuva jos jotakuta kiinnostaa. Tykkäsin tosi paljon pyöreästä muodosta eikä ohjekaan näyttänyt vaikealta :) Lisää tekemistä siis jonoon! Neulekoriin ei enää edes mahdu kaikki keskeneräiset... :D

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Elämäni ensimmäinen kirppislankalöytö!

Vajaa kerällinen puuvillalankaa eurolla, en tiedä oliko hyvä vai huono ostos hinnan kannalta (sain jo kommenttia että huono, mut kerä on kyllä aika iso) mutta tarpeeseen tulee ainakin! Ensimmäinen löytöni siis Pelastusarmeijan kirpputorilta mistä olis löytynyt monta muutakin kerää, mutta päätin kuitenkin ajatella järkevästi ja ostaa vaan yhden - ei oo kuitenkaan langasta puutetta mulla. Tästä teen todennäköisesti pehmoleluja, kuten muistakin puuvillalangoista. Täydellinen Nallen jalaksi/kädeksi/huiviksi tai Marakatin housuiksi. Tai sitten keksin jotain ihan muuta :)


Tästä se kirppisura lähtee! Huomenna tekis mieli lähteä kiertelemään vähän muitakin paikkoja nyt kun innostuin, saas nähdä :)

torstai 12. huhtikuuta 2012

Hääpöllö ja monta muuta keskeneräistä

Pääsiäislomasta huolimatta mulla ei oo näyttää mitään valmista työtä, vaan monta keskeneräistä kun koko ajan tekee mieli alottaa uutta! Kaikessa hiljaisuudessa oon tuskaillut, että mitä mun blogille tapahtuu kesällä jos tekemisen into loppuu täysin, mutta tällä hetkellä ainakin näyttää päinvastaiselta ja hyvä niin :) Talvineuleita ei teekkään mieli alottaa, vaan pehmolelut ovat nyt vallanneet mun sydämen täysin.

Aloitetaan vaikka Hääpöllöstä, josta mulla ei ole kuvaa koska se on niin alkutekijöissään vielä. Mutta se on siis Ekopöllö numero 2, Hääpöllö nimi siitä että teen sen tilauksena eräälle hääparille. Hah, kuulostipa hienolta!  Äitin työkaveri menee naimisiin ja sain tehtäväksi väsätä heille Pöllön jostain syystä. Sen ihmeellisemmästä ei siis ole kyse :)

Sitten seuraavana pääsiäisloman aikaansannos: toinen ihana Nalle! Postauksen teeman mukaisesti sekään ei oo ihan valmis vielä, kuten kuvasta näkyy niin korvat, kasvot ja huivi puuttuu. Teen varmaan viikonloppuna :)


Teen näitä varmaan vielä monta, kun ne on sopivan helppoja ottaa vaikka kouluun tai bussiin mukaan. Oon huomannut, että mulle on nykyään ihan luonnollista neuloa tai etenkin virkata ihan missä tahansa. Saatan havahtua vasta, kun vaistonvaraisesti oon kaivanut työn repusta ja ehtinyt tehdä muutaman kerroksen. Samaan aikaan on kyllä kädet kipeytyny aika hyvin, talvella lähti nahka sormista... Nää on näitä ammattitauteja :D

Seuraavana marakatti, jota vasten tahtoani teen villalangoista (7 Veljestä ja jotain tuntemattomia). Olisin halunnut käyttää puuvillalankaa, mutta multa löytyy varmaan jokaista maailman muuta väriä paitsi ruskeaa! Enkä varmana osta uutta. Kädet siis puuttuu tästä vielä, välttelen niitä kun noi raidat ottaa päähän, suunnilleen joka toinen kerros on eri väriä :D

Pikkumarakatti on käytännössä sama juttu, mutta pienemmässä koossa. Tämän teen oranssinkultaisesta puuvillalangasta, paidan väri(t) on vielä keksimättä. Tämäkin on ollu mukavan nopea työ, yksi käsi tai jalka valmistui suunnilleen yhen-kahen oppitunnin aikana eikä vaadi suurta keskittymistä.


Sitten on vielä Seepra, jota en haluais ajatella... Osat oli kaikki suorakulmioita eli tylsiä tehdä, mutta tajuttoman vaikeita kiinnittää. Mun ompelijan taidot loppu tähän, apua tarvitaan!

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Oi mitä kaikkea ihanaa!

Ihan nyt on pakko tässä koeviikon tohinoiden keskellä jakaa tämmöinen mahtava paikka jonka löysin justiinsa Muita ihania- blogista, nimittäin Tallinnan Karnaluks. Oikeastaan luin tästä ekaa kertaa joku aika sitten Hesarista, nyt säälittävästi googletin pari kuvaa että saatte vähän käsitystä paikasta tai en tiiä saatteko:



Tukkuliikehän tämä on, mutta ilmeisen innokkaasti suomalaiset siellä käy ihastelemassa tarjontaa. Aloin heti pohtimaan että koska tuonnekin pääsis! Vielä ei voi mennä kun on varasto täynnä toinen toistaan ihanampia lankoja, mutta jonkun merkkipaalun kunniaksi voisin itseäni hemmotella jossain seurassa ja käydä kahmimassa vähän varastojen täytettä... Olisiko se valkolakin kunniaksi? Tai jonkin kesän kohokohta? Tai ehkä rajaksi täytyy asettaa vaan se, että saan esimerkiksi käytettyä puolet lahjoituslangoista - sitten pääsee hakemaan varastot takasin täyteen :D

Lankojen lisäksi tuolla näyttäis olevan vaikka mitä muita käsityötarvikkeita. Voi vaan mulla valikoiman kanssa käydä niin että meen ihan lukkoon ja päädyn ostamaan yhden kerän. Tai mistä sitä ikinä tietää :)

Ihanuudet jatkuu! Taas huomenna päästään nauttimaan uudesta Blogistania- jaksosta. Esittelyssä siis monenlaisia naisbloggareita ihanine tyyleineen ja vaikka mitä. Sitten yritän kökkönetilläni katsella sitä Areenasta, normaalit ihmiset kääntää kakkoselle keskiviikkosin klo 19.30. Suosittelen :)

sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Nalle

Maailman söpöin nalle valmistui tänään, tässä hän on!

Lanka: Novita Oklahoma, Blues, Tennessee sekä Mayflower Helårs-garn
Koukku nro 4
Ohje kirjasta Unileluja, pehmoeläimiä ja nukkeja