tiistai 26. kesäkuuta 2012

Kalakynsikkäät

Ohje Novitalta, kuvio ilkeästi kopioitu Ravelrysta (siitä ei tosin tullut läheskään yhtä hieno kuin alkuperäisestä, paha sai siis palkkansa...)
Lanka: tummansininen, vaaleanpunainen, valkoinen ja oudonvihreä Novita 7 Veljestä, loput tuntemattomia
Puikot nro 3,5




Nää on kiusanneet mua helmikuusta asti, ja nyt ponnistin jotenkin voimat kasaan ja sain tehtyä loppuun! Ei ihan sovi vuodenaikaan, mutta syksyllä on kuitenkin taas jo uudet tuulet ja ideat, joten nää olis takuuvarmasti jääneet neulekorin pohjalle. En tehnyt sellasia sormenpaikkoja kuten Novitan ohjeessa koska alkjsdllsklj. 

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Mökillä

Rämägrilli, hyttysiä, ruokaa, korttipelejä, sadetta ja paistetta sekä kaikkia ällöttäviä mönkiäisiä! Näistä oli meidän mökkireissu tehty, ja kyllä olikin taas ihanaa :)






Keskeneräisten töiden tekeminen edistyy pitkin hampain, mutta ihan hyvää vauhtia :D Tuloksia saadaan toivottavasti pian! Löysin taas yhden uuden työn, mikä oli tietty ihan pakko alottaa...

torstai 21. kesäkuuta 2012

Pingviini

Melkein luontaisessa elinympäristössään :D

Ohje kirjasta Unileluja, pehmoeläimiä & nukkeja
Lanka: musta ja oranssi Novita 7 Veljestä, tuntematon keltainen, valkoinen purettu vanhoista sormikkaista
Puikot nro 3,5




Pahoittelut jatkuvasta valmistuneiden töiden esittelystä (alkaa jo tylsistyttämään muakin:D), mutta mulla on nyt "kaikki vanhat pois ennen kuin aloitat uutta"-projekti käynnissä. Taas kerran... 

keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Sininen Totoro!

Ohje englanniksi Ravelrysta (ilmainen!)
Lanka: sininen Novita 7 Veljestä, tuntematon valkoinen
Koukku nro 3,5
VAROITUS! Se hiton Totoro-laulu soi sitte koko ajan päässä kun tätä alkaa tekemään... Muuten kiva työ!




Mun Totorosta tuli aika pulska ja muutenkin vinksahtanut, mutta söpö se on silti :) Samalta suunnittelijalta löytyy myös muut Totorot, kaikki ohjeet on ilmaisia eli jatkoa on luvassa!

perjantai 15. kesäkuuta 2012

perjantai 8. kesäkuuta 2012

Svensk Kanin

Tässä siis ensimmäinen ruotsinkielisellä ohjeella tekemäni työ:D Kani oli mukavan nopea tehdä ja oli kiva nähdä työn eteneminen saman tien, toisin kuin osista koottavissa pehmoleluissa. Se muistutti myös vähän tekemiäni apupupuja, tosin tämähän on virkattu versio.

Ohje Annika Messingin kirjasta Välkommen till Virkligheten
Langat Novitan tuntemattomia puuvillalankoja, valkoinen on Novitan Tennesseetä
Koukku nro 3 mm (ohjeessa 2,5 mm)
Kanin korkeus noin 23 cm (ohjeessa 28 cm)




Ja ihmiset kuulkaas suosittelen ehdottomasti tuota kirjaa jos ei ruotsin kieli pelota! Eikä siinä oo mikään iso vaiva, silmukoiden suomenkieliset nimet pystyy helposti päättelemään ja lyhenteistä voi itselleen viidessä minuutissa tehdä pienen lapun. Itse tein niin ja oli ehdottomasti sen arvoista, kun miettii mitä kaikkea mahtavaa kirja sisältääkään :) Jatkoa on luvassa, kunhan ensin parantelen pienen rasitusvamman pois...

torstai 7. kesäkuuta 2012

Vapaapäivä

Kunnon vapaapäiviä ovat sellaiset päivät, kun ei ihan oikeasti ole mitään pakollista/kiireellistä/stressaavaa tekemistä. Silloin voi vaan olla ja mietiskellä. Jos huvittaa tehdä jotain, niin saattaa saada paljonkin aikaiseksi -  jos ei huvita, niin silloin voi nukkua univelat kunnolla pois ja vaan mietiskellä koko päivän hyvällä omallatunnolla. Kunnon vapaapäivä taitaa onnistua vain kun on lomaa koulusta - ja sellainen päivä mulla oli tänään.

Oli oikeastaan vähän tyhjä ja höntti olo: mitäs mä nyt teen, kun ei ole mitään mistä huolehtia, ei ole mitään stressattavaa? Mutta äkkiäkös sitä kaikkea keksii :)

Heti ensi töikseni aamulla aloin tekemään mango-juustokakkua! Eikä se ehtinyt vielä valmistuakaan, kun piti jo maistaa:D Syypää taitaa kuitenkin löytyä kameran takaa...


Ehdin myös melkein tekemään kanin loppuun, tämä ohje on siis siitä Virkligheten-kirjasta mistä kirjotin viimeksi:) Ja seuraavaksi taidan alottaa yhen tosi mahtavan jutun mikä siellä on! Sittenpähän näätte...


Vielä loppuun kesän ja pyöräilykauden alkamisen kunniaksi (okei, pyöräilykausi on avattu varmaan kaks kuukautta sitten, mutta kuitenkin) ihana idea, jonka löysin Minä itte!- blogin kautta. Toteuttamisen arvoinen!


Ihanaa kesän alkua kaikille, ja pitäkääs niitä kunnollisia vapaapäiviä - ne tekee oikeesti hyvää :) Mulla on vielä huomenna toinen samanmoinen (katotaan mitä kehittävää keksin...) ja sen jälkeen lähtö mökkeilemään!

tiistai 5. kesäkuuta 2012

No nyt se virkkaa jo ruotsiksi

Sain Tukholman-matkaajilta tänään aika ihanan tuliaisen, Annika Messingin kirjan Välkommen till virkligheten! Vanhemmat kävi taas kerran Tukholmassa, ja päättivät ilmeisesti vähän avustaa mua kuluttamaan sitä valtavaa lankavarastoa :D Musta on tosi hauskaa, että ne kiinnittää huomiota kaikkiin käsityöjuttuihin vaikka eivät itse varsinaisesti oo kiinnostuneita, Vatasen Jämälankakirjakin oli iskän löytö kirpparilta :)

Tämä kirja kuitenkin on täynnä toinen toistaan loistavampia virkkausohjeita, erilaisia pehmoleluja ja amigurumin tapaisia juttuja. Ei näistä taas voi kun innostua!






Oli ihan pakko alottaa tekemään jo tollasta kania. Valinta oli vaikea, koska löysin ainakin neljä työtä mitkä olisin halunnut alottaa heti :) Moni näistä(kin) on täydellisiä jämälankatöitä, mikä kasvattaa mun innostustani entisestään! Puhumattakaan siitä, että kirjasta saattaa olla vähän hyötyä tulevissa yo-kirjotuksissa (siellä on siis muutakin tekstiä kun noita ohjeita ja lyhenteitä, niitä tuskin kirjotuksissa kysyttäisiin...). Syksyn englannin kirjoituksia varten voisin myös yrittää suuntautua vähän englanninkielisiin ohjeisiin :)

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Piipaa-laukku

Ohje täältä
Koukku nro 4, 3 sekä 2,5
Lanka Omega No. 18 La Espiga (valkoinen) sekä Omega No. 6 La Espiga (punainen)

Laukusta tuli pikkasen muhkuraisempi kuin kuvassa oleva (milloinkas olisinkaan täydellistä tehnyt). Syytän punaista lankaa, joka oli liian ohutta ja veti siksi valkoista kasaan. Mutta silti tykkään tästä aika paljon :)