tiistai 24. syyskuuta 2013

Isoäidinneliöitä äidille

Äipällä oli synttärit, joten Oma koppa -blogin inspiroimana tekaisin isoäidinneliökassin! Koukku 3,5 mm, valmistusaineet 7 Veljestä ja 7 Veljekseen verrattavia jämiä.




Aivojumppa etenee kiitettävästi, mutta muuten neulomisinto ei ole vuodenaikaan nähden normaalilla tasolla. Huolestuttavaa! Joulun lähestyessä pitäisi lahjojakin alkaa jo kehitellä... Ihan vaan siksi, että haluaisin tehdä itse lahjat :) Olisko kellään tarjota mitään kivoja DIY-lahjaideoita ihmisille, joilla on jo kaikkea?? 

tiistai 17. syyskuuta 2013

Sisustusunelmia

Tällä hetkellä on päällä järisyttävä siivous-, sisustamis- ja leipomisvimma, mutta neulomukset ovat jääneet taka-alalle. Kaikki ajatukset taitaa pikkuhiljaa olla jo siirtymässä sinne Tukholmaan ja tulevaan ensimmäiseen omaan kämppään! Östermalmilla sijaitseva 18 neliön lukaali odottaa mua valkeassa sisustamattomuudessaan, ja kun tämmöinen pesänrakentaja olen luonteeltani, niin sormet jo syyhyää päästä sinne asettelemaan kivoja tekstiilejä ja kynttilöitä ja ties mitä :) Tietysti opiskelijabudjetilla mennään, joten mitään uusia isoja hankintoja en ole sinne tekemässä. Paljaat seinät kuitenkin halajavat jotain koristetta, ja läheisten ihmisten valokuvien lisäksi haluaisinkin seinille vaikka jotain kivoja kehystettyjä julisteita tai muita kuvia. Tällä hetkellä mua viehättävät runsaat kuviot ja värikkyys, mutta myös pastellisävyt ja aina yhtä tyylikäs mustan ja valkoisen yhdistelmä. Tämmöisiä ihania julisteinspiraatioita valikoitui pikaisen Pinterest-haun tuloksena:








Niin tuliko kaikille varmasti selväksi että norsut on mun mieleen?? Noi kaksi viimeistä kuvaa on oikeastaan juuri sitä mitä haluaisin: paljon ihania yksityiskohtia ja VÄREJÄ, mistä imeä voimaa itseensä sitten sydäntalvella!

Jos joku tuntee jonkun Tukholmassa asuvan tai tulee mieleen muita ideoita miten saisin sieltä kavereita, niin saa ehdottaa ja vinkata! Yritän tosiaan hankkiutua johonkin harrastukseen tai jopa sinne vapaaehtoistyöhön, jos löytyy jotain sopivaa. Auttakaa! :)

torstai 12. syyskuuta 2013

Yksi seikkailu takana - uusi odottaa jo?

Joo, joo, elossa ollaan! Eka viikonloppu vain meni sellaisessa "maa vaihtui mitä ihmettä" -sumussa, sitten tulinkin heti kipeäksi (eräs varusmies tuo kaikki pöpöt näköjään mukanaan) ja kirjoittaminen vain jäi... 

Pari viimeistä iltaa Espanjassa menivät siis jäähyväisten merkeissä. Kaverit ihastuivat ikihyviksi tekemiini jäähyväislahjoihin, ja vastalahjaksi sain kehystettynä ihanaisen yhteiskuvamme :) Tätä porukkaa tulee kyllä ikävä!


Perheen kanssa en tosiaan loppujen lopuksi tuntenut niin suurta yhteyttä, että olisin missään vaiheessa ajatellut olevani heille yksi perheenjäsen lisää - lähinnä tunsin itseni joko työntekijäksi tai vieraaksi. Lieneekö lyhyt au pair -aikani ollut osasyynä: kun kaikki tiesivät, että kohta jo lähden, niin emme kiintyneet toisiimme sen enempää. Olen kuitenkin perheelle kiitollinen kaikesta siitä, mitä he minulle antoivat kesän aikana, ja hyvissä merkeissä lähdin kotiin :) 

Kotiinpaluun lähetessä aloin luonnollisesti miettimään seuraavaa toimintasuunnitelmaa, mulla kun on tämä koko välivuosi ihan tyhjillään. Tuttavaperheen kautta löytyikin yllättäen Tukholmassa asuva suomalais-ruotsalainen perhe, jonka suomalaisen äidin kanssa olen ollut yhteyksissä. Näyttääkin siltä, että loka-marraskuun tienoilla tämä tyttö lähtee Tukholmaan!! 

Tilaisuus olisi mulle täydellinen, koska mulla olisi siellä jo maksuton kämppä valmiina ja saisin puhua suomea, mutta kuitenkin opiskella sitten ruotsia samaan aikaan (suullinen kielitaito kun on VÄHÄN hakusessa...). Pääasiassa tulisin hoitamaan 8 kuukauden ikäistä tyttöä, ja satunnaisesti lisäksi hänen 1,5-vuotiasta isosiskoaan. Työjaksot ovat aina kahden viikon mittaisia, ja niiden välissä on sitten pari-muutama viikko vapaata. Pystyisin siis samaan aikaan esim. aloittamaan jonkun harrastuksen, osallistumaan vapaaehtoistyöhön mistä olen aina ollut kiinnostunut, tai menemään vaikka kielikurssille :) Ja töitä riittää kuulemma ensi keväälle asti - täydellistä!! Juuri jotain tällaista mulla oli mielessä, kun mietin välivuoden pitämistä: kielten opiskelua, uusia kokemuksia, itsenäistymistä... Iso taakka on putoamassa harteilta, jos nyt saan järkevää tekemistä suurimmaksi osaksi välivuotta. 

Sitä ennen tässä on kuitenkin vielä reippaasti aikaa nauttia kotona olosta ja pitää vähän myöhäistä kesälomaa :) Olenkin palannut elementtiini, nimittäin villapaidan neulomiseen. Ihka ensimmäinen itsetehty villapaitani sai armotta purkutuomion, ja siitä on nyt kehkeytymässä "Aivojumppa"-työnimellä kulkeva neuletakki...