lauantai 22. lokakuuta 2011

Hei ja tervetuloa!

Pieni esittäytyminen on tähän alkuun varmaan paikallaan. Olen siis 17- vuotias lukiolainen, ja kiinnostuin neulomisesta valinnaiskässän tunneilla. Blogin pitäminen on ollut mielessä jo pitkään, ja nyt päätin vihdoin pistää toimeksi :) Aion kirjottaa paljon muustakin kuin käsitöistä: harrastuksiini kuuluvat jumpissa käynti, ruuanlaitto, pianon soitto, ihanien iltojen viettäminen ystävien kanssa, lukeminen... Lisäksi lähenevästä Intian- matkasta tulee varmasti kuvia :)

Kesän lopulla sain erään melko avokätisen lankalahjoituksen:
Poikaystäväni äidin neulomisinto on jo mennyt ohi, ja hän halusi päästä varastoistaan eroon. Innostumisasteikolla 1-10 edustin vähintäänkin astetta 300, kun kannoin kassi toisensa jälkeen lankoja kotiin:D lisäksi yksi mahtava kirpparilöytö oli Sanna Vatasen Neulo, virkkaa ja kirjo jämälangasta- kirja, joka löysi onnellisen omistajansa kahdella eurolla! Kirja oli täydellinen löytö, sillä lankavarastoni ovat tällä hetkellä täynnä vajaita keriä, joista en uskonut ikinä pääseväni eroon... Näin mahtavat eväät kädessäni ajattelin siis, että kelpaa pistää blogi pystyyn!

Tähän asti olen pitäytynyt melko pienissä neuletöissä, tässä pari kuvaa viimeaikaisista tekeleistä:


Pipo valmistui alkusyksystä Novitan ohjeella. Tupsu jäi vähän pieneksi, mutta ei oo niin nuukaa!



Viime kesänä valmistuneista muffinssilapasistani olen ylpeä, sillä tein ne käytännössä ilman ohjetta. Löysin netistä kuvan tällaisista lapasista ja piirsin kuvion ruutupaperille. Langanjuoksu takana lämmittää kylmemmälläkin ilmalla. Nam! :)


Parisuhdelapanen ei ihan pääse oikeuksiinsa yksin esiteltynä, mutta oli pakko saada kuva tänne :D Tämän tein myös itse keksityllä ohjeella: kaksi rannetta ja möykky käsiä varten, jotka sitten ompelin yhteen.

 

Nämä eivät ole ihan viimeaikaisia neulomuksia, mutta halusin silti myös apupupuni esille :) puput on tehty Punaisen ristin apupupukampanjan ohjeella, jonka onnistuin vielä monen mutkan kautta löytämään. Ainakin ovat helppoja tehdä! Mulla ei ihan kriteerien mukaisia lankoja ja täytteitä ollut, joten pidin puput itselläni sängynpäädyn koristeena.

Ehkä joskus uskaltaudun vielä tekemään vaikka villapaidan... Tällä hetkellä on monenlaista neulomusta valmistumassa pukinkonttiin, mutta niistä kuvia varmaan lähempänä joulua :) Lisäksi pistän kuvia huoneeni seinämaalauksesta joka parissa kuvassa jo vilkkuukin, sitten kun se on kokonaan valmis.

Milja

6 kommenttia:

  1. hehheh ei hitto tota parisuhdelapast!!!! iha sairaan hauska :DDDD onks mitään tarkempaa ohjet saatavana?:D

    VastaaPoista
  2. hei vähän hienoja! :) oon pikkasen kateellinen noista langoista!

    VastaaPoista
  3. Kiitos! :) noh tarkempi ohje tulee tässä: etin peruslapasen ohjeen ja tein kaks rannetta, miehen ja naisen, ja päättelin ne. Sitte loin neljäl puikol saman verran silmukoit ku ranteis on yhteensä + muutaman ekstrasilmukan muistaakseni ja neuloin niin kaua, et molemmat kädet jää varmasti peittoon.
    Sit lähin kaventamaan joka puikon lopussa 2 oikein yhteen. Lopuks vaan ompelin palaset reunoistaa kii toisiinsa, höyrytin ja siinä se! Lopputulos on varsin loistava :D

    VastaaPoista
  4. noniiiiin tässäpä oivallinen joululahja! kiitän ja kumarran :)

    VastaaPoista
  5. Vau, mieletön tuuri kävi lankojen kanssa! Ja ihkut muffinssilapaset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Olipa hassua palata tänne ensimmäiseen postaukseen :D Yli vuoden oon näistä langoista neulonut, ja tuntuu ettei määrä olisi vähentynyt yhtään...!

      Poista