lauantai 6. heinäkuuta 2013

Päivä au pairina

(Pahoittelut kökköäkin kökömmästä otsikosta, mutta viime yön viiden tunnin unien jälkeen ei ole luovuus kukkeimmillaan..)

8:00-9:00 Herään, käyn suihkussa ja teen itsestäni vähän enemmän ihmisen näköisen.
Uutta/outoa: Tälle perheelle siisteys ja järjestys on tärkeää, joten aamulla petaan sängyn ja muutenkin järjestelen vähän huonetta, vaikka harvoin täällä kukaan käy. Kotona tuppaa tuo siisteys vähän unohtumaan...

9:00-10:00 Lapset heräävät näihin aikoihin, useimmiten ysiltä. Autan tyttöä pukeutumaan jos äidillä on kiireinen aamu. Käymme myös läpi vähän päivän suunnitelmaa, mitä on ruuaksi ja sen semmoista. Aamupala syödään yhdessä, jonka jälkeen lapsilla on puoli tuntia telkkariaikaa.
Uutta/outoa: Aamupala on aina jotain tosi makeaa ja suklaista: suklaamuroja, valkoista leipää ja Nutellaa, keksejä, kaakaota... Entiselle suklaa-allergikolle ja kuiturakastajalle tämä tapa ottaa kyllä vähän koville. Eilen kävin ostamassa omat All Bran -muroni, jotka heti saivat osakseen kulmien kohottelua :D

10:00-12:00 Touhutaan yhdessä kaikennäköistä: piirretään, maalataan, tehdään origameja, lapset leikkivät - tyttö rakastaa nukkeja ja poika jalkapalloa :) Jokaisella on lisäksi päivittäin tunti aikaa pelata iPadilla. Kello 12 maissa nälkäisille tarjotaan keksi ja lasi maitoa.

12:00-14:00 Näihin aikoihin alan lämmittämään/valmistamaan ruokaa samalla kun lapset jatkavat leikkejään. Sopimuksen mukaan minun ei tarvitse kokata lapsille, mutta joskus valmistan osa ruuasta, kuten paistan lihaa tms. ihan mielelläni. Ruokailut ovat usein hermoja raastavinta aikaa, joten jälkkärijätskin saaminen riippuu siitä, miten lapset käyttäytyvät. Syömisen jälkeen on taas puoli tuntia telkkariaikaa, jotta ruoka sulaa ja minä ehdin siivoamaan usein aika sotkuisen pöydän ja keittiön... Sopimukseeni kuuluu vain omien jälkien siivoaminen ja huolehtiminen siitä, että lapset korjaavat lelut leikkien jälkeen päivisin.
Uutta/outoa: Lounas koostuu aina kahdesta ruokalajista, primer plato ja segundo plato. Ruokalajit ovat suomalaiseen makuun joskus vähän kummallisia, esim. primer plato voi olla keittoa, joka sisältää vain vettä, pastaa ja mausteita, ja segundo plato saattaa olla vaikka pelkkiä nakkeja. Tosin ruoka taitaa olla näin yksinkertaista vain lasten vuoksi, ja välillä saankin oman annokseni, joka sisältää vähän enemmän aineksia :D Hyviäkin ruokia toki on, onneksi paljon useammin kuin pahoja - usein ruokalajit ovat vain outoja, mutta ihan syötäviä :D Pitänee kirjoittaa parhaiden yksilöiden reseptejä ylös...

14:00-16:30 Leikit, pelailu ym. yleinen sekoilu jatkuu siihen asti, kunnes lapset alkavat taas valittaa nälkäänsä - ruokailut rytmittävät päivää aika kivasti. Välipalaksi syödään esim. chorizo-täytteisiä voileipiä, nutellapaahtista, keksejä tai mitä nyt kaapista sattuu löytymään. Välipalalla jokaisen täytyy myös syödä tietty määrä hedelmiä. Tähän aikaan saan usein erityisesti kiristellä hampaita ja purra kieltä, koska lapset ovat väsyneitä ja siksi ylivilkkaita, eikä pöytätavoista ole tietoakaan. Ruokapöydässä voi helposti vierähtää tuntikin, kun syömisen sijasta kerrotaan vitsejä, noustaan pöydästä ties minkä tekosyyn varjolla, lauletaan, nauretaan ja sen jälkeen tapellaan siitä, onko pakko syödä hedelmiä. Välipalan jälkeen passitan lapset usein pihalle purkamaan energiaansa.

16:30-17:30 Välipalan aikoihin yksi tädeistä tulee tuomaan tyttärensä illaksi hoitoon, koska hän menee itse töihin. Viimeisen tunnin ajan saan siis apua viime hetken siivousten ja lasten patistamisen kanssa. Äiti tulee kotiin puoli kuuden maissa, ja silloin pitää lelut olla korjattu ja sotkut siivottu. Usein lähden äidin ja lasten kanssa esim. uima-altaalle, keskustaan jätskille, puistoon... Isä liittyy seuraan kun saa 12-tuntisen työpäivänsä päätökseen.

17:30 -> Äidin saapumisesta alkaa siis oma vapaa-aikani, jonka lisäksi viikonloput ovat kokonaan vapaita. Tähän asti menen pääasiassa perheen mukana, mutta kun alan tuntea kaupunkia paremmin (ja jos onnistun saamaan täältä ystäviä!), lähden varmaan enemmän oman mieleni mukaan kiertelemään saadakseni vähän taukoa lapsista :D Usein olen niin väsynyt espanja-englanti -kielikylvyn ja lasten takia, että kaadun vain sänkyyn ullakkohuoneeseeni ja uppoudun lukemaan kirjaa, juttelemaan kavereiden kanssa tai katsomaan leffaa. Hömppäleffat on todettu parhaiksi stressinpoistajiksi!
Uutta/outoa: Illallinen syödään tosi myöhään, arkisin klo 9 maissa ja viikonloppuisin myöhemmin, 10-11 aikaan. Vanhemmat syövät lasten jälkeen omassa rauhassaan, usein vasta klo 12 aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti