keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Tölkinavaajajuttulamppu

Vihdoin se on valmis. Viisi kuukautta siihen suunnilleen kului, ja ilman monien ihanien ystävien apua ja lukuisia 18-vuotissynttäreitä olisin varmaan vieläkin keräämässä noita tölkinavaajajuttuja, joiden oikea nimi ei projektin aikana ehtinyt selvitä. Tässä lampun tarina:

1) Idea Pinterestistä

2) Raivokas kerääminen alkaa: värvään avuksi kaikki kynnelle kykenevät kaverit ja perheenjäsenet, nolaan itseni keräämällä kädet täyteen kaljatölkkejä kaduilta (ei, päiväkodin tädit, en ollut sinä talvisena aamuna kännissä koiralenkillä. Halusin vain kaljatölkistä sen avausjutun irti ja tie sattui olemaan liukas. Huomasin kyllä pahat katseenne...) ja keskityn synttäreillä vahtimaan tiskipöydälle kerääntyviä tölkkejä napaten niistä tarkasti jokaisen avausjutun irti.

3) Koska kirppareilta tai kotoa ei löytynyt sopivaa lamppua, oli pakko vierailla Kodin Ykkösessä ostamassa sopiva. Hinta riipaisi sydäntä, koska tarkoitus oli alunperin tehdä jonkinlainen kierrätysprojekti, myös uuden lampun rikkominen otti koville.

4)
Toukokuussa aloitin kokoamaan lamppua, mutta tämä määrä ei riittänyt mihinkään, joten tuttuja piti patistaa keräämään vielä lisää. Pääsin kuitenkin hyvään alkuun. Ensin pesin kaikki osat, sitten irrotin niistä ylimääräiset roippeet (ks. kuva alla) ja lopuksi Ville taittoi ja katkaisi osat, jotka sitten kiinnitettiin limittäin toisiinsa.


5) Parin kuukauden ajan lisää raivokasta keräämistä, lamppu edistyy hitaasti mutta varmasti...

6) Tänään se on valmis! Kiinnitin viimeiset osat paikoilleen ja virkkasin yläreunaan piparireunuksen peittämään rumat kalastajanlanka+liima- viritelmät, joilla ensimmäinen kerros oli pakko kiinnittää. Upeaa :)



7 kommenttia:

  1. VAAAU!! Hiukanko hieno :O Sun lampust tuli hienompi ku tost pinterestin :D siit mun seläkenauhastki vois ehkä tehä lampun sillee pinjata tyylii.. tai sit ei :D

    VastaaPoista
  2. ihana toi heijastus tonne seinää oikeesti mäki haluun tommoseen :c vähän hommmaa vaa :DD tuuks mun kaa joku päivä tekee mun kauheest muovikassikasast jotai?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) joo oli siin vähä hommaa mut iha sen arvosta kyllä, mustaki toi kuvio on tosi hieno :) nii muute ihan hyvä mut saattaa olla et syttyis palamaan/sulais, tai ei tietenkää jos tekis sellasen ison pyöreen kattolampun esim ni ei pääsis kuumenemaa:D niit vois vaik pujotella jotenki et sais sellast korikuvioo tai sit koittaa virkata/neuloo jotai pintaa. Ja muovikasseist keksitää vaik mitä! Heheh, vähä innostusin taas... :D

      Poista
  3. Eikä toi on niiiiiiin upeeaa ! :o TYKKÄÄÄÄN (mul ois vieläki sulle niit avaajii -- haluuks?) : D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ja joo haluan! Mun piti laittaa toho mut näköjää unohdin et saa niit mulle vieläki tuoda :D aina niist jotain keksii - vaik toisen lampun :)

      Poista
  4. Ihan mahtava! :> Oispa hauska alottaa tämmönen pitemmän ajan projekti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, siitä vaan alottamaan! Lopputulos on tosiaan vaivan arvoinen :)

      Poista