keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Knit 'n' Tag ja keväinen Tukholma

Elämärintamalla on ollut vaihteeksi hulinaa, joka rauhoittui vasta nyt kun tulin (taas) vähän kipeäksi. Siispä on hyvin aikaa istua alas nakuttelemaan muistiin kaikkea, mitä on tullut tehtyä.

Lauantaina päädyin sattumalta Turun keskustaan Knit 'n' Tag -tapahtumaan ihastelemaan toinen toistaan upeampia neulegraffiteja. Tapahtuma olisi jäänyt multa kokonaan ohi, ellei iskä olisi soittanut vinkkipuhelua! Onneksi menin käymään, sillä hieno hetki oli myös istua lopuksi jokirannalle virkkaamaan tuntemattoman naisen kanssa. Koukut viuhuivat molemmilla eikä sanaakaan vaihdettu, mutta tuntui siltä ettei oikein tarvinnutkaan :) Tämän käsityöbondaamisen jälkeen pääsinkin vielä ihastelemaan yhden miehen sirkusnäytöstä. Kannatti herätä!


 



Sunnuntaina  otettiin iskän kanssa suunta kohti Tukholmaa, jossa meitä odotti maanantaina aurinkoinen ja tiistaina vähemmän aurinkoinen sää. Pyöräiltyä tuli mukavasti ympäri kaupunkia, kiitos ah-niin-ihanien pyöräkaistojen!



 
Jälleen kerran eniten puoleensa vetivät Stockholms Stadsmissionin kirppikset, joissa kyllä suosittelen käymään. Vaatteiden hinnat voivat olla totuttua kirppistasoa korkeammalla, mutta mielestäni ne ovat hintansa väärtejä: liikkeet ovat tyylikkäitä, tunkkaisten vaatteiden hajusta ei ole tietoakaan, tuotteet on lajiteltu, esille on valittu pääasiassa  hyvälaatuista tavaraa ja mikä parasta, osa tuotosta menee muunmuassa Tukholman alueen kodittomien tukemiseen ja syrjäytyneiden työllistämiseen. Pähkinänkuoressa: kivoja vaatteita, joita voi ostaa hyvällä omallatunnolla! Ja niinhän minä tein...
 

Harmaa lyhyt neule ja punaoranssit (!!) housut, molemmat muistaakseni 20 kruunua



 
Iki-ihanat korkkarit 100 kruunua!
 

 
 
 Uusi paras ystäväni: iso nahkainen lompakko suurin piirtein miljoonalla taskulla, 200 kruunua (hinta vähän kirpaisi, mutta on kuitenkin aitoa nahkaa ja oikeasti iso ja siistikin vielä!).



Ihan "oikeasta" kaupasta löytyi niin loistavat jääpala-/suklaamuotit että oli pakko saada itselle. Erityisesti innostuin tuosta suklaaideasta, joten kokeiluja on siis luvassa lähiaikoina :)



Yksi parhaista kokemuksista oli lankakauppa Garnverket Hantverkargatanilla. Myyjä oli äärimmäisen ystävällinen ja puhelias, hän kyseli multa ummet ja lammet suhteestani käsitöihin, mm. mikä projekti nyt on työn alla, neulonko itselle vai muille mieluiten ja olenko "superstickare". No javisst! Vastaukseni olivat suunnilleen tasoa sönksönksönk, mutta luulen naisen kuitenkin arvostaneen yritystäni... Koska en kehdannut kaupasta lähteä tyhjin käsin niin ystävällisen palvelun jälkeen ja lankalakko esti tyhjentämästä kauppaa, ostin KnitPron upeanvärisen virkkuukoukun. Ei paha tämäkään!
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti