lauantai 31. elokuuta 2013

Projekteja

Kuvitteliko joku, että pitäisin näppini erossa käsitöistä 2,5 kuukautta, vaikka en puikon puikkoa tänne tuonutkaan?? Langanostolakkoa on rikottu räikeästi, mutta ihan tiettyjä projekteja varten ostin ja luultavasti käytän suurimman osan jo täällä. Katsokaas mitä kaikkea oon väsännyt, samaan syssyyn myös au paireille sun muille ideoita mitä tehdä lasten kanssa :)

Origamit
Meidän tämän hetken ehdoton megahitti! Netti on pullollaan ohjeita varsinkin englanniksi (hyvä tilaisuus opettaa lapsille englantia samalla): me ollaan viihdytetty itseämme jo pari viikkoa erilaisilla helpoilla ohjeilla. Valikoimaa siis on!



Viikonpäivät ja kuukaudet englanniksi
Tämä yhden päivän projekti toteutettiin jo heinäkuussa. Pojalle annoin vastuutehtäväksi kirjoittaa nimet lappuihin, ja lopuksi yhdessä koristeltiin läpyskät. Liilaa It is... -lappua vaihdetaan siis joka päivä ja kuukauden vaihtuessa. Lapset väsäsivät näitä into piukassa koko päivän, mutta sen jälkeen koko homma jaksoi kiinnostaa vain poikaa parisen viikkoa :D



Hedelmämuistipeli
Toinen yhden päivän askarteluprojekti, joka myös oli lasten mieleen. Oon aika ylpeä näistä askartelujutuista, koska ideat sain ihan omasta päästä ja lapset vieläpä tykkäsivät, joten jee! Vähän englantia sain tähänkin väliin ujutettua: aina korttia kääntäessä pitää sanoa hedelmien nimet englanniksi. Huomatkaa noi ihan loistavat viinirypäleet!!



Jäähyväiskirjeet perheelle
Tämän idean sain tänään noita kirjeitä kirjoittaessani. Koska origamit ovat viime aikoina olleet niin in, niin taittelin kirjeet (toinen vanhemmille ja toinen lapsille) sydämen ja kyyhkysen muotoon. Jätän nämä sitten ensi torstaina johonkin esille kun aamulla aikaisin lähden :)



Jäähyväislahjat kavereille
No tässä ensimmäinen projekti, mihin piti ostaa lankaa. Mietin pääni puhki, mikä olisi kiva muisto minusta ja suomalaisuudesta, mutta mikä ei vaatisi kauheasti eri värisiä lankoja tai jäisi valmiina kaapin perukoille. Pikkuhiljaa muotoutui idea kirjanmerkistä (kaverit aloittavat yliopiston, joten toivottavasti tulee tarpeeseen), jossa olisi lumihiutale muistuttamassa, että Suomessa on aina kylmempää (=asiat voisivat olla huonomminkin:))! Lisäksi tein jokaiselle kiitoskirjeen pienellä suomi-sanastolla varustettuna.


Tilaushuivi
Sain vastikään tietää, että täällä ihan kodin lähellä on lankakauppa! Selkeä merkki, ajattelin, joten pakkohan siellä oli käydä :) Yksi tyttö espanjaporukastani toivoi multa kaulahuivia talveksi, joten päätin pistää toimeksi jo täällä ollessani. Kutosen puikoilla, paksuhkolla langalla ja langankiertoja pudottamalla mennään aika mukavaa tahtia, toivottavasti valmistuu ennen ensi torstaita...



6 kommenttia:

  1. Voi kun on ihanaa lankaa! Miksei täältä löydä mitään kivoja monivärisiä. Hmpf!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä täälläkään lankavalikoima mikään kehuttava ole, suurin osa akryylilankoja... Tässä sentään puolet merinovillaa :)

      Poista
  2. Kiitos askarteluideoista, voisin ottaa käyttöön sitten omassa host-perheessäni myös!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä :) Sullakin on kohta jo lähtö! Jään mielenkiinnolla seuraamaan sun kuulumisia :)

      Poista
  3. hei, millä ohjeella tuo huivi on??? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kappas, olikin jäänyt mainitsematta, tai itse asiassa valmis työ taisikin jäädä esittelemättä. Tuolta löytyy :) http://www.ravelry.com/patterns/library/drop-stitch-scarf-2

      Poista