sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Höyhenenkevyt-neule + OHJE

Taas yksi keskeneräinen on valmis! Tein Höyhenenkevyt-neuleen omasta päästä itselle kevät- ja kesäpaidaksi. Kevyt lanka ja neuleen pieni koko antoivat nimen tälle paidalle. Pinkki ei ole se tyypillisin väri mulle, mutta toimii yllättävän kivasti :) Olen sen verran tyytyväinen paitaan, että uskaltaudun julkaisemaan ohjeen teille, olkaa hyvät!

Huom! Tämä on ensimmäinen neuleohjeeni, joten se saattaa sisältää virheitä ja olla muutenkin kaikin puolin epäselvä ja outo. Luethan ohjeen siis läpi ennen aloittamista, ja otathan yhteyttä pienilankablogi(at)gmail.com, mikäli jokin mietityttää. Tiedän, että neuleessa käyttämääni lankaa voi olla mahdotonta löytää enää, joten laitoin ohjeeseen kaikki tarpeelliseksi katsomani tiedot. Toivottavasti niistä on apua vastaavan langan löytämisessä!
Ethän käytä ohjetta kaupallisiin tarkoituksiin. Mikäli haluat vinkata tästä ohjeesta tai esitellä oman versiosi esim. omassa blogissasi, niin mainitsethan ohjeen alkuperän (esim. linkkaamalla tämän postauksen). Haluan myös ehdottomasti tietää, mikäli joku uskaltautuu tätä ohjetta kokeilemaan - ota siis minuunkin yhteyttä! :)


Höyhenenkevyt-neule

Lanka Novita Marilyn (poistettu myynnistä kauan sitten..) 40% puuvillaa, 30% viskoosia, 30% polyakryylia; 50g = 109 m; 19s ja 26 krs = 10 x 10 cm; puikkosuositus 4 - 4½ mm

Pyörö- ja sukkapuikot nro 7, sukkapuikot nro 4 ja virkkuukoukku nro 5

Neuletiheys: 13 s ja 19 krs = 10 x 10 cm

Koko arviolta S

Etukappale:
Luo 54 silmukkaa puikoille nro 7 ja jatka työtä tasona. Neulo 10 kerrosta 2o 2n -joustinta. Vaihda sileään neuleeseen ja neulo sitä 28 cm. Aloita sitten kaula-aukko: päättele seuraavalla oikealla kerroksella keskeltä 14 silmukkaa, jolloin molemmille sivuille jää 20 silmukkaa. Jatka sitten neuloen vain kaula-aukon toista puolta. Päättele joka toisella kerroksella kaula-aukon puolelta 1 silmukka yhteensä 5 kertaa, jolloin jäljelle jää 15 silmukkaa. Neulo vielä sileää 5 kerrosta ja päättele silmukat. Neulo kaula-aukon toinen puoli samalla tavalla.

Takakappale:
Luo 54 silmukkaa puikoille nro 7 ja neulo 10 kerrosta 2o 2n -joustinta. Jatka sileää, kunnes kappale on samankorkuinen etukappaleen kanssa. Päättele kaikki silmukat.

Ompele etu- ja takakappaleet yhteen olkasaumoista.

Hihat:
Poimi olkapäältä 40s sukkapuikoille nro 7 (tai pyöröpuikolle mikäli haluat käyttää magic loop -tekniikkaa) ja jatka työtä suljettuna neuleena, kerroksen vaihtumiskohta on kainalossa. Neulo 2 kerrosta sileää ja aloita kavennukset: *kavenna ensimmäiset 2 silmukkaa oikein yhteen, neulo välissä sileää ja kavenna kaksi viimeistä silmukkaa ylivetokavennuksella. Neulo 10 välikerrosta.* Toista *-* 4 kertaa = 32 silmukkaa. Vaihda sitten puikkoihin nro 4 ja neulo 2o 2n -joustinta 10 kerrosta. Päättele silmukat. Tee toinen hiha samalla tavalla.

Ompele etu- ja takakappaleiden sivusaumat yhteen. Päättele langanpäät.

Pääntien viimeistely:
Halutessasi voit vielä virkata kerroksen piilosilmukoita koukulla nro 5 pääntien ympärille siistiäksesi reunan.

Vedä uusi neule yllesi, heitä aurinkolasit silmille ja nauti olostasi!





3 kommenttia:

  1. Hei! My Finnish is not so good to follow this pattern. Is any chance you can give basics to English? My email is amialley@hotmail.com! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sure! I'll send it to you right away :)

      Poista
    2. Hope you got my email, I sent it from my blog's address pienilankablogi@gmail.com :)

      Poista