tiistai 26. maaliskuuta 2013

Kuninkaallinen peitto

Ohje isoäidinneliöön Novitalta, piparireunaan ET:ltä
Langat sekalaisia puuvillalankoja
Kangas morsiussatiinia
Koukku nro 5

Tässä ensimmäinen Keskeneräisten käsitöiden haasteen myötä valmistunut työ! Taisinkin sanoa, että tämän tekemisessä ei tule olemaan ongelmia :) 


Kun Sekametelipeitto valmistui, niin mietin että kivaa oli mutta nyt saa isoäidinneliöt riittää. Kyllähän mä niistä pysyinkin erossa huikeat kaksi viikkoa :)


Päätin kuitenkin, että en tee toista niin suuritöistä projektia. Siksi päädyin tekemään pienen peiton isoista neliöistä: peitto on 68x92 cm ja yksi neliö n. 21x21 cm. Neliöt kiinnitin toisiinsa piilosilmukoilla.

Peitto on tehty siis vähän sillä ajatuksella, että se tulisi vauvalle vaunu- ja pötköttelypeitoksi :)


Koska puuvillasta tehdyillä töillä on mun kokemusteni mukaan tapana vähän venähtää, päätin ommella taakse kankaan antamaan jämäkkyyttä ja muotoa. Ja ylellisyyttä! Tämä on siis kiinnitetty pienen pienillä pistoilla. Käsin. Yksi pisto kerrallaan. Vähän arvostusta hei!!


Pakko vielä uudestaan hehkuttaa noita värejä - raaskiiko tästä luopuakaan!


Peitto on menossa siis lahjaksi muutaman kuukauden kuluttua. Saajat tuskin osaavat aavistaa mitään (enkä usko heidän käyvän täällä lukemassakaan), joten siksi uskallan peiton esitellä. Pakkohan tämän kanssa on muutenkin pröystäillä, kun olen vaan niin kamalan tyytyväinen!! 

P.S. On tullut aika julkistaa rakkaussuhteeni piparireunaan - onhan tämä jo kolmas työ, mihin olen sitä virkannut!  

7 kommenttia:

  1. Oih! Hirvittävän hieno!! Ja sellaisia kunnioituksen sekaisia kumarruksia käsinommeltua vuorta/taustaa kohden! =) Ja tämän näkemisen jälkeen hirvittävää itsehillintää ja nöyrä paluu omien keskeneräisten kimppuun, jottei startiitti iske..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheh kiitoksia, just niitä kaipailinkin :) Mäkin olen jo yllättänyt itseni penkomassa lankavarastoa uutta työtä varten, ai että mikä määrä itsehillintää tarvitaan siihen, ettei aloita uutta!! Ja mahtaa olla kumma tunne jos sitten joskus saa kaikki keskeneräiset tehtyä ja voi OIKEASTI hyvällä omallatunnolla aloittaa uuden :D

      Poista
    2. Mä pahoin pelkään että tämän haasteen aikana, ja meneillään olevassa lankojen raivauksessa löytyy vielä lisää suoritettavaa ennenkuin pääsee uuden kimppuun. Mutta pystyn tuskin kuvittelemaan sitä fiilistä jos oikeasti saisi kaikki keskeneräiset valmiiksi..

      Poista
    3. Sulla taitaa kanssa olla aika mittava lankavarasto? :D Ehkä se kuitenkin jollain tavalla kuuluu asiaan, että aina on jotain kesken :)

      Poista
    4. =D On noita vähän päässyt kertymään. Mietin että jos sitten jossain vaiheessa kun on noita keskeneräisiä raivannut päältä pois, ottaisi ja järjestäisi (ja vaikka blogilla vilauttaisi) sitä loppuvarastoa. Jos saisi sillä sitten tehtyä samanlaisen "itse-intervention" lankavaraston kerryttämiseen, kuin miten tämä Santun keskeneräisten haaste on toiminut uusien töiden aloitteluun.. =D

      Mutta tottahan se on että sitten loppujenkin lopuksi on oltava yksi keskeneräinen telkkarin katseluun, toinen pienempi mukaan otettavaksi, joitakin ikuisuusprojekteja välitöiksi jne.. =)

      Poista
  2. Ihana peitto! Kyllä vauvan tuossa kelpaa köllötellä. :) Ja piparireunus on aina plussaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! En malta odottaa, että pääsen antamaan peiton :)

      Poista