tiistai 19. maaliskuuta 2013

Keskeneräisten käsitöiden haaste

Sain Santulta haasteen, jonka tarkoitus on saada talviset käsityöt pois alta ennen kesälaitumille juoksemista. Omalla kohdalla lankojen kanssa värkkääminen jatkuu kyllä kesälläkin, mutta trendi näyttäisi siltä, että a) neulominen vaihtuu virkkaamiseen, b) lämpimät asusteet vaihtuvat pehmoleluihin ja c) villalanka vaihtuu puuvillaan. Tosin Totoro-lapaset neuloin viime vuonna keskellä kesää, poikkeuksiakin siis on! Joka tapauksessa tämä on hyvä tilaisuus tehdä keskeneräisiä pois uusien ideoiden tieltä :)


Huomasin, että sitä on tullut näköjään aloitettua jos jonkinmoista, eikä oikean sivupalkin Työn alla -osio vastaa totuutta ollenkaan...

1. Pöllö-pehmolelu


Pöllölle ei ole mitään erityistä tarvetta, mutta haluan saada valkoisia lankoja käytettyä johonkin - niitäkin kun on iso muovikassillinen. Olen tehnyt Pöllöä pikkuhiljaa "hyvänyöntyönä", eli aina pari riviä ennen nukkumaanmenoa (viikonloppuaamuisin pari riviä myös heti heräämisen jälkeen kuuluu asiaan :)). Enää puuttuu korvat, iiiisot silmät ja nokka! Täytteeksi päättelystä ylijääneitä lankoja yhdessä täytevanun kanssa.

2. Kameralaukku


Tällä kertaa laukku sille uudemmalle kameralle. Virkkaan yhdessä kasettinauhaa ja ohuehkoa villalankaa. Työ tyssäsi siihen, että pitäisi ommella kiinni vuori ja hankkia vetoketju... Tässä tullaan tarvitsemaan erityisesti tsemppiä!

3. Klipsuylläri


Tästä työstä en viitsi paljastaa tarkemmin, sillä se saattaa päätyä erään synttärisankarin pakettiin :) Sikäli mikäli pääsen ensimmäistä kerrosta pidemmälle...

4. Kevätneule


Omalla mallilla neulottu työ, josta en ole vielä osannut päättää onko se hieno vai huono - ainakin se on kaikkea muuta kuin mun tyyliseni. Jos siitä tulee hieno, niin teen ohjeen, jos taas huono, niin tämä on viimeinen kerta kun näätte sen ;) Stoppi tämän tekemiseen on tullut siksi, että pitäisi siirtyä tekemään hihoja.

5. ISOJA isoäidinneliöitä 


Tämä on se työ, minkä pariin olen aina välillä (usein) karannut koulukirjojen ääreltä, en vaan voi vastustaa noita värejä!! Neliöt ovat kooltaan n. 22cm x 22cm, ja niistä syntyvä peitto tulee todnäk myös lahjaksi muutaman kuukauden päästä :) Tämän työn valmiiksi saamisessa ei tule olemaan mitään ongelmia!

Ottakaas neulojat, virkkaajat ja muut vipeltäjät osaa tähän haasteeseen, niin saadaan pikkuhiljaa talven pölyjä pois jaloista ja uusia töitä käyntiin - sehän tässä onkin parasta :)

4 kommenttia:

  1. Onpa kiva nähdä muidenkin keskeneräisiä töitä! Tuo kevätneule on aivan ihana.. :)

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä haasteeseen. Hirvittävän paljon inspiroivampaa katsella toisten keskeneräisiä kuin omiaan! Kivoja juttuja kaikki! Ja pinkki on ihanaa! =) Osallistuin myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tsemppiä tarvitaankin vaikka neulon/virkkaan päivittäin :) Ja sama vika mullakin, oon löytänyt jo pari tulevaa keskenräistä muilta:D

      Poista