keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Intialaista kahdelle

Tän päivän postaus on melko reseptivaltainen, koska en oo muuta ihmeellistä tehnyt. Valmistettiin siis Villen kanssa ihanaa intialaista. Tarkoituksena oli vaan saada paketti kanaa käytettyä johonkin, mutta tehtiinkin sitten kunnon ateria jälkiruokaa ja leipää myöten. Reseptit löysin kotoa Ove Pihlin kirjasta Indiska kokboken. Vähän ruotsikylpyä taas... Tässä suomennetut reseptit kiinnostuneille:

Naan-leipä (6 melko isoa leipää)

Tarvitset:
7½ dl vehnäjauhoja
2 dl huoneenlämpöistä maitoa
1 kananmuna
1 dl maustamatonta jugurttia
2 rkl ruokaöljyä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
½ tl leivinjauhetta
2 tl kuivahiivaa
vähän ruokaöljyä leipomiseen
unikonsiemeniä (ei välttämätön)
(jos haluat juusto-naania, niin 150-200g juustoraastetta)

Tee näin:
1. Kaada jauhot kulhoon. Riko kananmunan rakenne toisessa kulhossa ja lisää jugurtti, öljy, suola, sokeri, leivinjauhe, hiiva ja ½ desiä maidosta. Sekoita hyvin.
2. Kaada seos jauhoihin (lisää juustoraaste) ja jatka sekoittamista käsin. Lisää maitoa vähitellen samalla vaivaten. Jos lisäät juustoa, niin voit lisätä myös maidon ja jauhojen määrää. Joka tapauksessa taikinan pitäisi irrota kulhon reunoista ja käsistä helposti käsiteltäväksi möykyksi.
3. "Voitele" taikina päältä öljyllä ja laita liinan alle kohoamaan 2½ tunniksi.
4. Laita uuni lämpeämään korkeimmalle teholle ja grillivastukset päälle. Voitele uuninpellit ohuelti öljyllä.
5. Vaivaa taikinaa vielä pari minuuttia ja jaa se kuuteen osaan. Muotoile taikinapalasta ohut levy (25-30 cm pitkä ja 15 cm leveä, ei oo niin nuukaa kunhan on aika ohut). Yritä saada kaksi leipää mahtumaan pellille kerralla. Anna vielä seistä liinan alla 20 minuuttia.
6. Levitä leiville vähän vettä ja lisää unikonsiemenet pinnalle. Laita leivät uuniin mahdollisimman korkealle, paista 2-3 minuuttia, käännä ympäri ja paista saman verran, kunnes niihin tulee ruskeita läiskiä.
7. Nauti minkä tahansa intialaisen ruuan kanssa!
HUOM: Aloita leivän tekeminen ajoissa, koska taikinaa kohotetaan pitkään! Meiltä jäi tää huomaamatta ja lopputuloksesta ei varmaan siksi tullut ihan niin priima :D

Sitten itse ruokaan:

Murgh Korma eli mietoa kanaa (annos kahdelle)

Tarvitset:
350g kanasuikaleita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ tl chiliä
½ tl inkivääriä
½ tl jauhettua juustokuminaa
1 kanelitanko hienonnettuna (laitettiin 1 tl jauhetta)
1 tl suolaa tai maun mukaan
2 dl vettä
1½ rkl ruokaöljyä
1½ dl kuohukermaa
½ dl tavallista kermaa

Tee näin:
1. Laita kana, sipulit, mausteet, suola ja vesi kattilaan ja paista kunnes kana on kypsää, n. 20 minuuttia. Voit lisätä vähän vettä jos on tarvetta.
2. Lisää öljy ja anna kuplia vähän aikaa. Sen jälkeen lisää kermat, keitä n. 5 minuuttia ja mausta suolalla.
3. Tarjoile naan-leivän ja riisin kanssa.

Peelay Chaaval eli maustettua keltaista riisiä (annos kahdelle)

Tarvitset:
1½ dl basmatiriisiä (tai muuta pitkäjyväistä riisiä)
4 dl vettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
25 g suolatonta voita
3 kokonaista neilikkaa
1 tl kurkumaa
3½ dl vettä
1 tl suolaa tai maun mukaan
1 laakerinlehti

Tee näin:
1. Kiehauta vesi, lisää riisi ja anna kiehua kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
2. Sulata voi kattilassa ja lisää sipulit. Kypsennä sipuleita vähän aikaa niitä kuitenkaan ruskistamatta.
3. Lisää riisi ja kurkuma ja sekoita. Lisää vesi, suola, laakerinlehti ja neilikat. Vähennä lämpöä ja anna kiehua kannen alla hiljakseen n. 20 minuuttia, kunnes vesi on hävinnyt. Ota kattila pois liedeltä ja anna vetäytyä n. 5 minuuttia kannen alla.


Missä salaatti ja viimeistelty annos persiljatupsuineen!! Pahoitteluni :)

Ruuasta tuli superhyvää, mutta söin ihan liikaa ja tuli paha olo. Tää on tosi täyttävää ruokaa ja jos sinullekin käy niin, että söit liikaa ja nyt turvottaa (he hee), niin vinkkinä sanon että hedelmät ja marjat auttaa. Olo parani heti!

Oikeastaan valehtelin aluksi, koska oltiin niin ähkyssä niin ei tehty enää jälkiruokaa, mutta tätä oli tarkotus tehdä:

Mansikkalassi (annos kahdelle)

Tarvitset:
mansikoita puolikas - vajaa pakasterasiallinen
2½ dl maustamatonta jugurttia
1½ dl maitoa (mielellään rasvatonta)
jääpaloja maun mukaan

Tee näin:
1. Sekoita kaikki sauvasekoittimella tai jossain muussa härpäkkeessä.
2. Kaada hienoihin laseihin, juo pillin kanssa, sulje silmät ja kuvittele itsesi tänne:





Nonii ja nyt loppu tää Intia sekopäisyys. Tai ainaki vähennän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti