tiistai 9. huhtikuuta 2013

Hymy herkässä!

No nyt on kyllä semmoista kerrottavaa että huhhuh! Tämä tyttö lähteekin nimittäin kesäkuussa au pairiksi Baskimaahan Espanjaan! Vitoria-Gasteizin kaupungissa mua odottavat 5v tyttö ja 7v poika vanhempineen. Isä on perheestä ilmeisesti ainut, joka osaa (tai edes haluaa) kunnolla puhua englantia, joten aikamoinen kielikylpy on tulossa - ja hyvä niin! Viime yönä näin jo aiheeseen liittyvää unta, jossa tietenkin mokasin kaiken mahdollisen... Toivottavasti ei ollut mikään enne!

Sain jo vähän esimakua tuosta espanjalaisesta kulttuurista lauantaisen puhelun myötä. Skype-treffit oli sovittu kello kahdeksitoista, ja minä säntillisenä suomalaisena olin täysissä valmiuksissa jo varttia vaille. Noh, kello löi kaksitoista, varttia yli, 20 yli, 21 yli... Ehdin neulomaan rivin jos toisenkin ja kokemaan samalla kaikki tunteet suuttumuksesta epätoivoon ja pettymykseen. Joskus siinä 20-10 vailla yksi aloin kirjoittamaan perheelle viestiä ja sopimaan mahdollista uutta puheluaikaa, valmiina lähtemään koneelta mahdollisimman pian. Eikös juuri viime tipassa Skype alkanutkin hälyttää, ja ruudulle ilmestyi kuva isäntäperheen vanhemmista! Taustamelu oli järkyttävä sekoitus lasten ja aikuisten huutoja ja nopeaa espanjankielistä papatusta. Siinä oli kyllä rauhallisella suomalaistytöllä ihmettelemistä, eikä voinut muuta ajatella kuin että tästä se lähtee... :D Perhe tuntui kuitenkin heti jotenkin omalta, ja pettymys oli tiessään :) Ja mikä tärkeintä, ilmeisesti innostus on molemminpuolista!

Eilen pistinkin jo toimeksi ja varasin menolennon. En silti vieläkään usko, että olen menossa! Paluustahan ei ole tietoa... ;) Näillä näkymin noin kolmen ja puolen kuukauden reissu olisi tulossa, sillä vanhemmat kaipaavat lapsille seuraa kesäloman ajaksi. Tällä hetkellä odottelen perheeltä kuvia lapsista ja kodistaan, sekä tarkempaa tietoa Vitoria-Gasteizista. Joko saa pakata??


Käsityöpuolella aikaa vie melko isotöinen yllätysprojekti, josta en voi vielä paljastaa mitään. Siksi blogissakin saattaa olla vähän hiljaista. Aikaa kuluu myös VAKAVA-kokeeseen valmistautumiseen. Onko muita tämän kokeen suorittajia kuulolla? :)

Teen kuitenkin kaikennäköisiä pieniä väliaikatöitä, kuten vaikka uusinta keksintöäni, isoäidinmagneetteja:





Voivoi, kylläpäs nyt onkin hyvä fiilis tän kaiken ihanan johdosta. Hymy on siis herkässä, suunnilleenkin näin:



6 kommenttia:

  1. =D Mahtavan upean hienoa!! Jäin hymyilemään tuolle viimeiselle jääkaappimagneettien muodostamalle hymiölle. Ja saa pakata jo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin kyllä onkin! Hyvä, että sielläkin päin hymyilyttää :)

      Poista
  2. Oi, onnea au pair -perheestä, tulee varmasti unohtumaton kesä!

    Täälläkin pakerretaan VAKAVAA tarkoituksena päästä opiskelemaan varhaiskasvatusta, mihin itse hait? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Unohtumatonta varmasti, toivotaan että hyvässä eikä pahassa mielessä.. Niitä au pair -kauhutarinoita olen meinaan kuullut ihan riittävästi :D Positiivisella mielellä lähdetään :)

      Hain Turun yliopistoon erityisopettajaksi ja käsityönopettajaksi opiskelemaan. Erityispedagogiikka houkuttelisi enemmän, joten täytyy koittaa panostaa kokeeseen! Mulla on vaan jotenkin hakusessa, miten tuommoista valtavaa aineistoa (juu tiedetään, on niitä isompiakin ;)) kannattaisi opiskella, kun kysymykset kuulemma aika pikkutarkkoja... Täytynee tutustua aiempien vuosien kokeisiin vähäsen. Tsemppiä sulle pakertamiseen! :)

      Poista
  3. Mäki haluun au pairiks! :D olis tietty ollu se yks cheervalmentajan pesti uudes seelannis, mut se olis alkanu päällekkäi pääsykokeitte kans... :((( täytyypä alkaa tsekkailla kaikkii vaihtoehtoi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, huono tuuri :( Etköhän sä jotain loistavaa löydä, ulkomaille vaan!!

      Poista