sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kevätkynsikkäät - OHJE

Katsokaa, mitä meidän pihassa on! Olivat tosin ehtineet mennä jo nukkumaan kun hyökkäsin paikalle kameran kanssa, mutta ovat siellä kuitenkin!!




Tämä tarkoittaa sitä, että elämä voittaa ja kesä tulee ja kaikkea muuta ihanaa! Ilma oli mielettömän hyvä tänään, ja olen siitä älyttömän innoissani :) (Tietysti haluaisin tietää, miksi olin viime sateisen viikon terve kuin pukki, mutta heti auringon tullessa esiin joudun viettämään päivät sohvanpohjalla.. Koska olen kuitenkin suht hyvällä tuulella, jätän asian sikseen.)  Jee!

Kevätkynsikkäät syntyivät yrityksen ja erehdyksen kautta. Halusin tehdä viimeviikolla luonani majailleelle ranskalaiselle tytölle lapaset muistoksi Suomesta, mutta tiivistettynä projektini meni päin honkia (kahdesti), ja ranskalainen oli jo turvallisesti kotona ennen kuin ehdin saamaan mitään käyttökelpoista aikaiseksi. Ei voi mitään! Kevään kukkien inspiroimana kasvatin pari tyylikkään mustaa yksilöä myös kynsikkäisiin (soveltaen tätä ohjetta) :)

Kevätkynsikkäät

Lanka en tiedä oman lankani nimeä enkä koostumusta, mutta näin lonkalta heitettynä esim. kaksinkertainen Nalle voisi toimia aika hyvin.

Koukku nro 5

Kynsikäs:
Tee 25 ketjusilmukkaa ja yhdistä piilosilmukalla renkaaksi. Jatka työtä pyörönä ja virkkaa kiinteitä silmukoita 13 cm. Tee sitten peukaloaukko mihin tahansa kohtaan työtä seuraavasti: tee 7 ketjusilmukkaa ja jätä samalla 7 kiinteää silmukkaa väliin työstä. Jatka ketjusilmukoita normaalisti vielä 4 cm verran (pikkusormen juureen asti). Tee sitten piparireuna: *tee 3 pylvästä yhteen silmukkaan, hyppää yhden kiinteän silmukan yli, piilosilmukka seuraavaan s:aan, hyppää yhden kiinteän silmukan yli*, toista *-* kerros loppuun. 25 silmukan ympärys ei mene tasan piparikuvion kanssa, joten ratkaise ongelma parhaaksi katsomallasi tavalla. (Itse jätin kahdesti välisilmukan "pois", eli tein piilosilmukan suoraan pylväsryhmän viereen). Sulje kerros piilosilmukalla ja päättele langanpäät. Tee toinen kynsikäs samalla tavalla.

Kukka:
1. krs: tee 5 ketjusilmukkaa ja yhdistä ne renkaaksi piilosilmukalla. Tee renkaaseen 15 kiinteää silmukkaa ja sulje kerros piilosilmukalla.
2. krs: *Tee 4 ketjusilmukkaa ja hyppää kahden kiinteän silmukan yli.* Toista *-* vielä 4 kertaa. Sulje kerros piilosilmukalla.
3. krs: *Tee 1 kiinteä silmukka ensimmäisen kerroksen silmukkaan terälehden takana, 5 kjs*. Toista *-* vielä 4 kertaa. Sulje kerros piilosilmukalla.
Tee toinen kukka samalla tavalla. Päättele langanpäät ja ompele kukat suunnilleen pikkusormien rystysten kohdalle.



2 kommenttia:

  1. Ihanan näköiset!! Ite en oo vähään aikaan saanu mitään aikaseks, mut ehkä intoudun kohta taas (ainaki sit, ku pääsykokeet alkaa...) :D

    VastaaPoista