keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Myslileipäset

Inspiroiduin parista puolityhjästä myslipaketista, joiden sisältö ei oikein maistunutkaan - tajusin, että nehän saa käytettyä itsetehtyihin myslipatukoihin! Sitten innostuin lisää, kun kekkasin että näihinhän saa heitettyä melkein mitä vaan sekaan :) Tästä ohjeesta sain apua alkuun. Tämä olikin hauska kokeilu ja samalla maistuva tapa tyhjentää kaappeja.

Eilen illalla valmistui kokeiluerä ykkönen (nämä ovat tosi nopeatekoisia), johon sekoitin mustikkamysliä, pähkinä-hedelmäsekoituksen lopun, rusinoita, pienen kourallisen 100% tummaa suklaata sekä appelsiini-persikkamehua ja paria erilaista hunajalaatua, purkkien loppuja. Aika tuju yhdistelmä, niinkuin tuosta voi varmaan päätellä :D Mutta ihan hyviä! Massasta ei tullut ihan sellaista mitä kuvittelin, mutta sain sen aika hyvin muotoonsa tuon pikkuleipämuotin avulla. Tämänkin ansiosta pää täyttyi taas vaikka mistä ideoista: näistähän voi tehdä vaikka minkä muotoisia, ja koristellakin näitä voisi :)





Eilen illalla laitoin yöksi omenoita kuivuriin tämän päivän kokeiluerä kakkosta varten. Tällä kertaa tein tuon ohjeen mukaisen kokonaisen annoksen, johon sekoitin 6 desiä myslinloppuja, desin rusinoita, kanelia ja 3 desiä kuivattua omenaa (laitoin ohuina viipaleina kuivuriin, ja tänään murensin sitten käsin). Lisää hunajapurkkien loppuja sain myös taas käytettyä.





Suosittelen kyllä kokeilemaan näitten valmistusta - tekeminen on helppoa ja nopeaa, ja mukavaa, kun saa vapaasti heitellä ainekset oman maun mukaan :) Jouluisesti maustetut myslipatukat voisivat olla kanssa aika kiva lahjaidea pukinkonttiin. Ohje lupaa näiden säilyvän huoneenlämmössä 2-3 viikkoa.

Huomatkaa, että tuolta samaiselta sivulta löytyy myös itsetehdyn kotimyslin ohje, mua ainakin alkoi kiinnostamaan! Lisää omenaa meni myös kuivuriin juuri :) Meillä kun sitä täällä riittää...


Siellä on leipäset säilöttyinä mun kaikkien aikojen lempparikeksipurkissa :)

2 kommenttia:

  1. Oi voi.. hyvältä näyttävät.. ja kamalan kateellinen olen tuosta kuivuristakin! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nämä olivat tosiaan mukava kokeilu :) Jäin kyllä miettimään, että millä massasta saisi koossapysyvämpää (onko tuo edes sana?!) ilman valtavaa hunaja- ja siirappimäärää. Vaikka sokerihiiri olen, niin rajansa kaikella!

      Poista