tiistai 14. helmikuuta 2012

Milja laajentaa osaamistaan

Tänään koitti se päivä kun aloitin elämäni ensimmäisen virkkaustyön, nimittäin Lumberjack-läppähatun Jämälankakirjasta. Haluaisin ehdottomasti sellasen karvahatun, mutta koska näköjään tosi monella on sellainen, niin piti keksiä jotain muuta. Tai no Sanna Vatanen oli keksinyt puolestani, ja minä rupesin toteuttamaan!


Pääsin taas levittämään langat, kun etin sopivaa väriä hattuun. Se on niin ihanaa kun rahtaan kaikki sängylle tai lattialle, sitten tutkiskelen keriä ja samalla mietin, että mihin tätäkin voisi käyttää ja ideoita vaan vilisee päässä :) Tällä kertaa löysin sopivasti ohuista langoista yhdistetyn kerän, jossa on vaalean- ja tummansinistä. Joskus ajattelin, että mihinköhän tätäkin lankaa tulee koskaan käytettyä, mutta kun tarpeeks jaksaa odottaa, niin aina tulee joku työ vastaan mihin se oudoinkin lanka on just paras valinta :) Ja tässä tapauksessa sain mun lempiväritkin vielä.


Sitten virkkausvaiheeseen! Hattu kootaan osista, jotka Jämälankakirjan ilmeen mukaisesti on tehty jokainen eri värillä. Itse päädyin kuitenkin vähän maltillisempaan versioon, eli teen koko hatun tosta samasta langasta.


Karvaosan neulon valkoisesta Novitan Samarkand- langasta. Siitä ei ihan parasta turkisvaikutelmaa tule, mutta riittävästi sinnepäin :D Ainakin lanka on lämmintä ja pehmeää, jos hatusta tulee liian iso niin vuoraan sen varmaankin kokonaan tällä.

Tähän mennessä kaikki siis sujuu ihan hyvin :) Vähän jo jännittää loppuviikolla häämöttävät vanhojentanssit, niistä mahdollisesti kuvia sitten ens viikolla, kun on LOMA!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti