torstai 9. helmikuuta 2012

Musta tulee ompelija!


Koska ostin maailman upeimman kirjan. Surrur sano aivot kun selasin kirjan läpi varmaan kolme kertaa, aina vaan alusta! Ompelukoneella ja minullahan ei oo kauheen hyvät välit ollu tähän asti, mutta ehkä asian vois vielä korjata...

Jämälankakirjan seuraajakin tarttui samalta reissulta mukaan, vaikka kirja oli vähän pettymys. Tässä ei ollut niin paljon ideoita mitkä ihan heti ainakaan olis iskenyt muhun, mutta pari kivaa sieltä löytyi :) Eikä sitä tiiä miten maku vielä muuttuu aikanaan tai taitojen kasvaessa voi näitäkin ohjeita oppia soveltamaan monella tapaa. Yksi, mitä en ollut tullut ajatelleeksi, oli matonkuteista neulominen ja pari ajatusta siitä pyörii jo mielessä. Vaatelahjoituksia otetaan vastaan! :)

Kirjassa on nimensä mukaisesti tietoa luontoystävällisistä langoista, kierrättämisestä yms ja sellaistakin asiaa, mikä ei oo ennen tullut mieleen. Itse ainakin olen ajatellut olevani suurikin maailmanparantaja, kun teen itse asioita ja ostanut sitten hyvällä omallatunnolla pari lankakerää varastoon, hyvään tarkoitukseenhan ne menee... Onhan tietty parempi tehdä itse ajatuksella lapaset kuin ostaa kaupasta vaan jotkut ja ens talvena uudet kun kyllästyy, itsetehdyllä on se oma arvonsa. Mutta itse ainakin päätin, että lankoja ostaessa alan miettiä tosissaan että tarvitsenko nyt oikeasti tätä kerää, oli kuin kivan värinen tahansa. Yhtälailla se käsityötarvikkeidenkin valmistus kuluttaa luontoa.

Ekovalistuksesta voinkin siirtyä luontevasti Ekopöllöön, joka on nimittäin valmis :) Pääsin kokeilemaan jo vähän ompelijantaitojani, kun tein Pöllön sisään pussin johon laitoin täytteet. Pohjalle jotain pienenä leikkaamaani "matonkudetta" (hyvä että meidän perheessä ei mitään heitetä pois :D) ja loput vanua.


Ja tällainenhan siitä tuli:


Yllättävän hyvin onnistui, sanotaan vaikka niin :D Oikeestaan kaikessa muhkuraisuudessaan ja epätäydellisyydessään se on mun mielestä älyttömän söpö ja oon ihan tyytyväinen :) Pitää ottaa luonnonvalossa vielä vähän edustavampi kuva ja pistää tohon sivupalkkiin.

Jämälankakirjasta on valmistumassa ensimmäinen työ, siitä varmaan kuvaa seuraavaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti