sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Ei terveysintoilijoille!!

Koska edellisestä postauksesta uhkasi tulla massiivinen, niin laitan nyt tämän ohjeen erikseen. Erityishuomiota se ansaitsee myös siksi, että se on ehdottomasti uus lemppari jälkkärinaposteltavani! Kokeilunhaluni herätti se, että näissä on yhdistetty makeaa suklaata ja suolapähkinöitä, lopputulos oli aika jännä, mutta itse ainakin tykkään tosi paljon :) Eli terveyshirmut sun muut varokaa, täältä tulee rasvaa ja sokeria ja kaloria ja kaikkea ihanaa!

Nigella's Sweet and Salty Crunch Nut Bars eli suomalaisittain hemmetin makeat suklaa-pähkinäneliöt
(alkuperäinen englanninkielinen ohje löytyy mm. täältä jos epäilet kääntäjänlahjojani)

Tarvitset:
200g maitosuklaata
100g tummaa suklaata
125g suolatonta voita
1 rkl vaaleaa siirappia
250g suolapähkinöitä
2x 80g Crunchie Bars lukee englanninkielisessä ohjeessa, itse ostin kaks Twixiä ja hyvää tuli!
Laakea vuoka päällystettynä foliolla tai kertakäyttöinen foliovuoka, vähän Saarioisten naminami ruokien vuokaa isompi (ks. kuva alempana)

Tee näin:
1. Sulata voi ja siirappi kattilassa matalalla lämmöllä ja riko suklaa sekaan, sekoita tasaiseksi.
2. Halutessasi murskaa pähkinöitä vähän, murenna Twixit vuoan pohjalle ja heitä pähkinät perään.
3. Kaada suklaasula pähkinöiden päälle ja levitä tasaiseksi levyksi.
4. Peitä vuoka ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan
5. Leikkaa/murra paloiksi ja nauti!
HUOM: Maito- ja tumman suklaan suhdetta voi tietysti muuttaa oman maun mukaan :) Ja tossa rasvan tai suklaan määrässä on varmaan vähän varaa tinkiä jos niin haluaa, Nigellahan ei tunnetusti säästele :D Ohje on niin simppeli muutenkin, että tätä pystyy helposti muokkaamaan itselle mieluisaksi.

Tässä muutama making of- kuva:





Niiiin hyviä! :)

2 kommenttia:

  1. Löytyihän se mitä etsin :) näin kyseisen ohjelman ja ajattelin tehdä näitä...

    VastaaPoista
  2. Suosittelen, on ne vaan niin älyttömän hyviä :)

    VastaaPoista