sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Kokkailua pitkästä aikaa

Nyt on ollu sen verran ruuantäyteinen viikonloppu että huh! Perjantaina jo alotettiin Villen kanssa hakemalla pitsat ja muu viikonloppu onkin sit menny leipoessa kaikkea ihanaa :)

Iskin silmäni siskon ostamaan The Perfect Scoop- nimiseen kirjaan jossa on jäätelö- ja sorbettiohjeita. Lauantaina tehtiin ihanaa päärynä- ja banaani-mustikka-mustaherukkasorbettia, tosin meidän sorbetit on aina enemmänkin maustettuja jääkuutioita joita on lähes mahdoton syödä, mut hyvän makusia silti! Ja terveisiä joulupukille: jäätelökone olis kiva :)


Samana päivänä tehtiin myös suklaa-pähkinäjuttusia, jotka bongasin Nigellan ohjelmasta yhtenä iltana, pistän ohjeen erikseen. Ihan tajuttoman hyviä ja rasvaisia ja sokerisia ja suolaisiakin, nam nam!

Sunnuntainakin viel jatkettiin leipomalla kaksia eri sämpylöitä sekä suklaamarenkeja, jotka tosin epäonnistuivat surkeasti (silti ne mystisesti katos jo tämän päivän aikana, maussa ei siis mitään vikaa ;) )


Voi olla että tein ne vähän huolimattomasti, paiston jälkeen pinta oli useimmissa tosi tahmea ja purkkamainen... Sämpylät puolestaan oli tosi hyviä!

Iloiset kokkikolmoset... :D 
Tehtiin kaks taikinaa, toisen sekaan porkkanaraastetta ja toiseen kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä, mutta näihinhän voi laittaa melkeen mitä vaan sekaan :)

Porkkanaversiot ennen uunia :)
Uunin jälkeistä kuvaa en muistanu enää ottaa, keskityin syömiseen........ En tiiä mikä iski kun kauhee hinku tuli kokata! Mut ainaskin oli hauska viikonloppu :)

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapas superhyville kaikki leivonnaiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä ne kyllä olikin :) Ja hei uusia vierailijoita, tervetuloa!

      Poista