maanantai 6. tammikuuta 2014

Japani - Nara


Nara on noin 370 000 asukkaan kaupunki, eli selvästi 2,7 miljoonan asukkaan Osakaa pienempi. Mikä helpotus olikaan päästä heti suurkaupunkishokin kokemisen jälkeen luonnonläheisempään ympäristöön! Naran vetonaula on temppeleiden läheisyydessä vapaana käyskentelevät peurat, joille voi ostaa keksejä syötettäväksi. Ihastuttavat peurat ovat yhtä kohteliaita kuin japanilaiset itse: kun peuralle kumartaa, se kumartaa takaisin! Tietysti se keksipalkkio on saatava ensin. :D 


Wikipediasta löysin seuraavan fun factin:

"Mytologian mukaan Japanin ensimmäinen keisari Jimmu laskeutui taivaasta ja ratsasti kaupunkiin peuralla --. Narassa asuvien, kaduilla ja temppelialueilla vaeltavien peurojen sanotaan olevan sen jälkeläisiä."



Narassa on seitsemän temppeliä ja rauniota, jotka yhdessä muodostavat yhden UNESCOn maailmanperintökohteen. Näistä seitsemästä näimme tuon Tōdai-jin temppelialueen sekä ensimmäisessä kuvassa näkyvän Kōfuku-jin temppelin. 


 Temppelialueen portti...

...jonka sisällä aluetta vartioi kaksi kahdeksanmetristä puupatsasta.

Itse temppeli - väkeä riitti täälläkin! 

Temppelin sisällä oleva pronssinen buddhabatsas, Daibutsu, on ilmeisesti maailman suurin. Lähes 15 metrin korkeutta ja noin 500 tonnin painoa voikin olla vaikea pistää paremmaksi! 

Yhdessä puupaalussa oli reikä, joka on läpimitaltaan sama kuin Daibutsun sierain. Jos tuosta mahtuu läpi, niin valaistuminen on kuulemma taattu (en koittanut) :D 

Mulle Nara oli yksi matkan kohokohdista. Alue on todella kaunis, ja kyllä ne peurat minun eläinrakasta sydäntäni lämmittivät :) Ja kuten sanoin, oli kiva päästä suurkaupungin ulkopuolelle näkemään vähän muunkinlaista katukuvaa.

Osan faktoista olen tarkistanut Wikipediasta, linkit tässä ja tässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti