maanantai 6. tammikuuta 2014

Japani

Huhhuh, onpas mielenkiintoinen viikko takana! En oikein tiedä mistä aloittaa, nähtävää ja kaikkea erilaista oli niin paljon. Haluan kirjoittaa aika tarkasti kaikkea näkemääni muistiin, koska en matkan aikana pitänyt mitään päiväkirjaa. Tänne on sitten kiva palata muistelemaan reissua :) Voisin vaikka alkuun kertoa jotain ihan yleisiä juttuja ja pistää väliin kuvia perus katukuvasta, ja sitten tehdä erillisiä postauksia niistä aiheista, mistä on enemmän kuvia ja asiaa.


Pääkohteenamme oli siis Osaka, Japanin kolmanneksi suurin kaupunki. Lisäksi teimme päiväretket läheisiin pienempiin kaupunkeihin, Kiotoon ja Naraan. Koko reissu olisi varmaan jäänyt tekemättä, ellei isosiskoni viettäisi juuri Osakassa yliopistovaihtovuottaan. Tai vaikka olisimmekin jotenkin löytäneet tiemme Osakaan keskenämme, niin ilman tätä japania puhuvaa, paikkoja tuntevaa opastamme kaupungissa suunnistaminen olisi ollut äärimmäisen vaikeaa ja monta hienoa paikkaa olisi jäänyt näkemättä. Kiitos siis Ainille vielä hienosta reissusta :) 


Perjantaina Finnairin kone lähti yölennolle Helsinki-Vantaalta suoraan kohti Kansain lentokenttää. Suotuisten tuulten ansiosta lentoaika oli ennätyksellisen lyhyt, 8 tuntia 40 minuuttia. Aika kului lähinnä neuloen ja leffoja katsellen. Jännitykseltäni en saanut nukuttua hetkeäkään, ja saapuminen olikin aika ankea: kun Japanissa kello oli jo kymmenen aamulla, niin meidän kroppamme kävivät Suomen aikaa eli noin aamukolmea. Seitsemän tunnin aikaero vaati veronsa ja ottikin yllättävän koville - itse olin ensimmäiset kolme päivää ihan tokkurassa!

Metrossa

Kulttuurishokki iski saman tien kun pääsimme kaupunkiin. Kadut oli täynnä ihmisiä, meteli iski armotta rauhaarakastavan suomalaisen korvaan ja katukeittiöistä levisi mitä kummallisimpia hajuja. Osakan arkkitehtuuri ei myöskään ole ylistämisen arvoista: ihmiset asuvat ahtaasti, keskusta-alueella on lähinnä kerrostaloja ja pilvenpiirtäjiä eikä viheralueita juurikaan ole. 

Näkymä hotellin ikkunasta

Ensimmäinen päivä meni siis vähän sekavuustilassa, vaikka käytiinkin vähän kiertelemässä kaupungilla. Seuraavana päivänä lähdettiin sitten saman tien Naraan puolen tunnin matkan päähän, mutta se reissu vaatiikin jo oman postauksensa... :)

2 kommenttia:

  1. Näinkö minä totoron? :D ( Olen ikuinen totoro fani xD)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah Totorohan se siellä :) On se kyllä söötti!

      Poista